Volvo Ocean Race

Mannskapet på «Dongfeng Racing» kan lede Volvo Ocean Race etter 7. etappe.

Ny spenning i sammenlagt toppen

Med 2. plass i mål på 7. etappe, kaster «Dongfeng Racing» ny spenning inn i Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Innkomsten på den 7. etappen i Volvo Ocean Race, fra Auckland til Itajai, ble av det spennende slaget, der resutatet ikke var avgjort før første båt var i mål. Bouwe Bekking og «Brunel» sikret en fortjent etappeseier etter å ha ledet det meste av seilasen som gikk under usedvanlig krevende forhold. Frem til Kapp Horn blåste det jevnt 30-35 knop med opp mot 50 knop i kastene og temperaturer ned mot null. I mål var differansen mellom «Brunel» og «Dongfeng Racing» fattige 14 minutter.

Drama og uhell

Etappen ble også preget av tapet av John Fisher som falt overbord fra «SHK/Scallywag» og aldri funnet, samt av «Vestas 11 hours» mastebrekk etter å ha kommet rundt Kapp Horn. «SHK/Scallywag» har nå ankommet vestkysten av Chile, men mannskapet har ikke besluttet om de vil fortsette Volvo Ocean Race eller ikke. For «Vestas 11 hours» vurderes nå beste måten å få båten fra Falkland til Itajai for å gjennomføre havneseilasen og starten på 8. etappe til Newport R.I.

Ny spenning i racet

Etter et tidstap på 13 timer for reparasjon av masteskinnen til storseilet, mistet «Mapfre» kontakten med teten etter Kapp Horn. Og ikke bare det, «Mapfre» glapp også ut av det samme lavtrykket som har ført lederbåtene så raskt mot målet, og Xabi Fernandex og mannskapet kjemper nå med «Turn the Tide on Plastic» om den viktige fjerdeplassen på etappen. Sistnevnte holder i øyeblikket overtaket med 622 nm igjen å seile, mens «Mapfre» har 746 nm. Plasseringen dissse imellom vil være avgjørende for ledelsen sammenlagt etter denne etappen. 

«Dongfeng Racing» på vei mot mål i Itajai

«Dongfeng Racing» har 46 poeng, mens «Mapfre» vil ende på 47 eller 45 avhengig av om det blir 4. eller 5. plass i mål. «Brunel» vil etter denne etappen ligge på 3. plass med 36 poeng.