Volvo Ocean Race

LEDER: «Brunel» kan få en etterlengtet opptur, men ledelsen er liten.

«Brunel» mot mål, men hva med de andre?

Alt tyder på at «Brunel» vinner kampen mot «Dongfeng», men «Vestas» opplever nye problemer, og det er også usikkerhet om «Scallywag».

Publisert Sist oppdatert
FIKSET: «Turn the Tide on Plastic» har fikset riggen.

Syvende etappe av Volvo Ocean Race har gitt opplevelser som har vært mentalt tøffe for seilerne. Forholdene har også gått hardt utover utstyret. For «Brunel» har etappen blitt en opptur etter svake tidligere resultater. En seier gir doble poeng, og ett realt hopp på resultatlisten. Den nederlandske båten har bare 30 nm igjen mot mål, men har en skjør ledelse på bare 3,7 nm på «Dongfeng» som hoder høyere fart.

«AzkoNobel» har også unngått problemer, og er estimert å komme i mål på torsdag.

Fikset problemer

«Mapfre», som både fikk ødelagt storseilet, og hadde problemer med riggen, har fått lappet sammen utstyret så godt som det lar seg gjøre. Både den og «Turn The Tide on Plastic» ligger å driver langs den Argentinske kyst mellom to værsystemer. Det vindstille området vil følge båtene nordover, og vil føre til at det vil ta lang tid før disse to er i mål. Distansen er på 700-800 nm. «Turn The Tide on Plastic» har også fått fikset riggen og kan seile på begge halser.

Måtte snu

«Vestas», som brakk masten, er tilbake på Falklandsøyene. Der har de gjort båten klar for å motre 1700 nm til Itajaí. Der er det inport race 20 april som de ønsker å rekke. Båtens vannballasttanker er gjort om til dieseltanker. Med 7 knop for motor vil turen ta 10 døgn. Nå melder laget om at turen av avbrutt på grunn av tekniske problemer, og at båten har returnert til Falklandsøyene.

Mot Chile

«Scallywag» som mistet ett av mannskapet før Påsken har kurs mot Chile. Laget meller om at mannskapet er nedbrutt, og ikke har tatt noen avgjørelse om hva som vil skje, når de når land. Det vil skje på feil side av Sør Amerika, noe som vil gjøre det utfordrende å få båten til Brasil, og klar for 8. etappe som starer 22. april.

 

 

STORSEIL: «Mapfre» har lappet sammen storseilet.
MOTOR: «Vestas» må gå for motor i ti døgn for å rekke neste start.
RÅDLØSE: Mannskapet på «Scallywag» har ikke avgjort hva de vil gjøre etter å ha nådd land i Chile.