VOR favoritt under seil

Pumas MarMostro er vår favoritt til å vinne 2011/12 Volvo Ocean Race. Nå seiler Ken Read og mannskapet med den nye båten i favranner ved Newport RI.

Publisert

PUMA’s Mar Mostro, «Sjømonsteret» er i gang med treningen til Volvo Ocean Race 2011-2012 under kommando av PUMA Ocean Racing Skipper Ken Read. Med den nye Volvo Open 70 og et komplett mannskap på plass skal PUMA Ocean Racing powered by BERG Propulsion trene gjennom sommeren.  

Båter er tegnet av Juan Yacht Design i Valencia, designerne bak de to siste VOR vinnerne «ABN Amro One» og «Ericsson 4», og den er bygget hos New England Boatworks, Inc., i Portsmouth, R.I. Dette er dermed den tredje generasjonen Volvo Open 70. PUMA’s Mar Mostro design har vært grundig testet av Juan Kouyoumdjian’s team basert på input fra PUMA Sailing Teams erfaring fra det forrige racet der de tok en sterk 2. plass bak E4. Den nye båten veier 14 tonn, har et dypgående på 4.5 meter og en bredde på 5.5 meter og den er kapabel på hastigheter opp mot 40 knop.

- Jeg er meget tilfreds med det jeg har sett av båten så langt, sier Kouyoumdjian. - Den er meget velbygget og etter den første ukes seiling er intrykkene overveiende positive.

Etter vår mening er Ken Read og mannskapet på PUMA Sailing Team de største favorittene til å vinne den kommende jorden rundt regattaen. Amerikanerne var svært nær sammenlagt seieren forrige gang, og forbedret seg under hele regattaen. Med Ken Reads erfaring tror vi det skal mye til å slå ham denne gangen.