VOR Stopover Tour for RS:X brett

Knut Frostad og Volvo Ocean Race tar nye skritt mot OL- og ungdomsseiling når de nå introduserer seiling med RS:X brett i anløpshavnene.

Publisert

Den gamle brettseileren Knut Frostad, reserve i OL i 1988, tar et nytt skritt i retning for å skape blest om Volvo Ocean Race blant OL- og brettseilere. «The Volvo Ocean Race Academy RS:X Youth Stopover Tour» ble nylig annonsert av RS:X Class Association og Volvo Race Organisation ved en tilstelning i Alicante.

RS:X Youth Stopover Tour blir en del av Volvo Ocean Race Academy, et ungsomsprogram som skal synliggjøres i alle de ti besøkshavnene i den kommende regattaen. «RS:X Youth Stopover Tour» vil promotere windsurfing på et høyt nivå og Volvo Ocean Race vil etterlate nok et fotavtrykk i de havnene som skal besøkes i den kommende regattaen.

Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race ser frem til dette: - Vi mener at Volvo Ocean Race må støtte ungdomsseiling og ved å sette igang Volvo Ocean Race Academy er vi igang med dette. Vi har allerede etalblert  «Try sailing» og «Optimist Team Racing», men mangler windurfing i programmet. 

Ved å hjelpe unge RS:X windsurfere, rekruttere vi fremtidige OL seilere og forhåpentigvis også Volvo Ocean Race seilere. Vi mener også at ved å ta RS:X seiling til publikum vil vi inspirere dem til selv å gå ut og prøve windsurfing og på den måten få flere mennesker ut på sjøen.

Det kommer til å bli to dager med RS:X seiling i havnene med fleet race for gutter og jenter.  Seilerne må ikke være eldre enn 19 år gamle og de skal tas ut av de nasjonale seilforbund etter uttakningsseilaser. 

Målet er å ha en serie seilaser over ti minutter så nær publikum som mulig.

Neil Pryde som er designer og produsent av RS:X brettene uttrykker entusiasme og vil supplere brett og utstyr til disse arrangementene. - Vi er glade for å være partner med Volvo Ocean Race Youth Academy i å tilrettelegge for RS:X Youth Stopover Tour, sa han.  - Vi mener at dette samarbeidet vil gi RS:X klassen en unik mulighet til å  løfte det olympiske windsurfingprogrammet. 

Powered by Labrador CMS