Vurderer ny OL satsing

Jannicke Stålstrøm blir 42 år i september, men hun er stadig vår ubestridte ener på seilbrett. Nå vurderer hun å satse på sitt tredje OL.

Publisert

Jannicke Stålstrøm la opp som aktiv etter 16 plass i  OL i 2008. Det var en skuffende plassering for Hortensjenta som hadde håpet å forbedre 11. plassen fra OL fire år tidligere. Slik gikk det ikke og Stålstrøm har siden pendlet mellom hjembyen Horten og Sydney der hun bor sammen med kjæresten Anthony «Nocka» Nossiter, når hun ikke er i Singapore for å trene brettlandslaget der.

Innimellom all reisingen holder hun treningen ved like og til tross for sin fremskredne alder for å være toppidrettsutøver er hun stadig Norges beste brettseiler i RS:X klassen, med 31. plass på ISAFs ranking, ni plasser foran unge Maria Aadland Mollestad.

- I første rekke vil jeg forsøke å kvalifisere meg til årets verdenscupfinale på OL-banene i Weymouth, sier Jannicke til Seilas. - Dernest vil jeg delta i ISAF VM i Perth for å forsøke å sikre at Norge kvalifiserer seg til OL. Så får vi se hvordan det går, men jeg er ikke fremmed for selv å satse på et nytt OL, sier hun og regner med at hun vil trenge 200.000 kroner til en skikkelig OL satsing. - Å bli topp i brett tar rundt åtte år, og mange av verdens beste brettseilere har holdt på i «en menneskealder» og er på alder med meg, sier hun.

- Det aller beste hadde vært om vi hadde noen unge seilere som var gode nok selv, men foreløpig ser det ikke ut til at det er norske seilere som er sultne nok, sier jenta som trente sammen med Olaf Tufte og i sin tid var regnet for å være en av landets best trente kvinnelig idrettsutøvere. - Formen er fremdeles bra, sier Jannicke.

Hun kommer «hjem» i begynnelsen av juni og planlegger å være her frem til september/oktober. Da er hun beredt til å stille opp for brettsporten.

Powered by Labrador CMS