Wild Oats først til Hobart

Ikke siden 1964 og bare seks ganger i Sydney-Hobart regattaens 62 årige historie har samme båt vært først i Hobart. Men rekord ble det ikke denne gangen for Bob Oatleys Maxi.

Publisert

«Wild Oats XI» var for andre året på først i mål da den vel 11 tiden i formiddag krysset mållinjen ved Hobart. Den var da ca 40 nm foran VO70 «Ichiban» som igjen hadde Grant Wharingtons maxi «Scandia» tre nm bak. De to andre favorittene til line honors, «ABN Amro» og «Maximus»  hadde begge brukket masten tidligere i racet.

«Wild Oats» brukte to døgn, åtte timer, 52 minutter og 33 sekunder på den 628 nm lange seilasen, men var 14 timer og 10 minutter bak sin egen rekord fra ifjor.

Nordmannen Ola Strand Andersen som er skiupper på Sydney 38 «Star Dean-Wilcox» lå ved siste posisjonangivle på 2. plass i klassen, vel 40 nm bak teten og 3.8 nm forant nummer tre i klassen. Strand Andersen hadde da 225 nm igjen å seile.

Vi har mottatt følgene melding fra Ola, avgitt under svært vanskelige forhold:

- Dag 2 kl. 2300. Er nå utenfor Gabo Island ved sørøst spissen av Australia. Foholdene har bedret seg noe. Det har vært helt grusomt, med stor gammel sjø mot 4 knops medstrøm og vind på opp mot 35 knop. Badebasseng inne og ute. Flere har vert sjøsyke som en konsekvens.  Uansett, forholdene er bedre nå, men det begynner å bli kaldere. Vi har ellers et lite problem med en en part til roret. Strammer skruer som  f... og håper at det holder. Vi har bedre utgangspunkt for sørvesten enn de andre Sydney 38, så håper vi kan ta igjen det tapte nå.

Umulig å lage mat fordi båten hiver seg i sjøen  og mat flyr overalt, så her blir vi ikke julefete!!

Dette er forferdelig ukomfortabelt så nå må jeg legge meg før jeg blir sjøsyk.

Ola

Powered by Labrador CMS