«Wild Oats XII» tok line honours

Bob Oatleys 100 foter først i mål i årets Sydney Hobart Race.

Publisert

Med utseilt id på 2 dager 6 timer 7 minutter og 27 sekunder, tok «Wild Oats XI» sin syvende line honours i Sydney Hobart Race og har dermed tangert «Morna», som var først i mål i 1946, 47 og 48,og deretter som «Kurrewa IV» i 1954, ’56, ’57 og ’60.som historiens mestvinnende båtvinnende båt i regattaen. «Wild Oats XI»  var imidletid mer enn 11 timer unna rekorden den har satt i et tidligere race.

Bob Oatley er et brennhett navn i australsk seiling i disse dager. I tillegg til å gå først i mål med sin 100 foter har han også utfordret i America's Cup regattaen der han er challenger of record til de 35. seilasene. Nummer to i mål blir ventelig Anthony Bells antatt raskere ‹Perpetual LOYAL» som på sin side er såvidt foran Syd Fischers «Ragamuffin 100».

På korrigert tid ligger «Wild Oats XI« an til 69 plas av samtlige i IRC divisjonen, 8 i sin klasse, Div. 0. Best an til totalseier i Sydney Hobart Race 2013 ligger Roger Hickmans Farr 43 «Wild Rose» som leder IRC over all, IRC Div. 4 og ORCi på korrigert tid. Båten har 255 nm igjen å seile og bildet kan selvsagt endre seg mye på den tiden det tar å seile denne distansen.

Se video her