Windjammer Race for 38. gang

OVER ALL-VINNER: I 2015 vant X-35-en RANEGUT klassen sin og over all.
OVER ALL-VINNER: I 2015 vant X-35-en RANEGUT klassen sin og over all.

Velkomst med gourmet-fiskesuppe

Tilreisende seilere som skal være med i Stord Seilforenings Windjammer Race, blir ønsket velkommen med fiskesuppe fra Bocuse d’Or-vinneren Geir Skeie.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har alltid hatt mange i tilreisende båter til denne regattaen, noe vi setter umåtelig stor pris på. Nytt av året er at vi har fått Geir Skeie på Brygga 11 på Stord til å lage fiskesuppe som serveres på regattakontoret, etter hvert som båtene kommer til lands i høstmørket fredag kveld, forteller John Bjordal.

Kokken Geir Skeie vant den prestisjefylte matkonkurransen Bocuse d’Or i 2009, og han har neppe glemt sine matkunster siden den gang.

Lett i fjor og lett i år også…?

Det er 38. gangen på rad Windjammer Race blir arrangert. I 2015 var det svært lette forhold, og også i år varsler yr om lett vind, men fint høstvær.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Seilasen går på faste merker i Sunnhordland-bassenget og er 16 nautiske mil med start lørdag. Start og målgang er ved Leirvik havn.

– Der setter regattaen sitt særpreg på bybildet med mange tilskuere på moloen for å se starten! Det er egen premie for beste start, så det er alltid tøff kamp på startstreken for de ivrigste, sier Bjordal.

Bilder av båtene

Han forteller at et annet særpreg ved regattaen er at en profesjonell fotograf tar bilder av båtene under seilasen, og han velger fritt ut 10 tilfeldige båter som får ett stort bilde av sin egen båt.

– Disse bildene deles ut på premiefesten på Stord Hotell lørdag kveld! Bildene kommer rykende ferske rett fra trykkeriet i det festen starter! Det vil så langt mulig bli tatt bilder av alle båtene der en selv kan få kjøpt bildet om en ikke er så heldig å få bilder av sin båt delt ut.

Arrangørene håper på minst 40 båter, og per i dag – et snaut døgn før påmeldingsfristen løper ut (torsdag kveld kl 22:00) – er det 31 påmeldte båter.