Wolfpack først i mål
Wolfpack først i mål

Wolfpack først i mål

Etter mindre enn ti timers seilas fra Arendal gikk «Wolfpack» med Christen With og Thomas Nilsson i mål som første båt litt etter 07.00 idag morges. Med en snitthastighet på rundt 10 knop har det vært mye planing underveis.

Publisert

Foreløpig har de to seilmakerne bare fått følge av to båter  Fredrik Brandt-Rasmussen og Bjørn Forslunds Elan 37 «Pepes Bodega» som også har seilt et imponerende løp og «Twosome», en TwoStar 36 med Tormod Lie og Bengt Danielsen. De startet halvtimen bak J/109 «JJ Flash» som har 7/100 høyere LYS og som nå er på vei til mål med genakeren surret rundt forstaget. På korrigert tid leder «Twosome» med 10 minutter på «Wolfpack» som igjen er 56 minutter foran «Pepes Bodega».

Feltets minste båt First 32s5 «Tangle o the Isles» med skottene Joey Gough og Twig Olsen og LYS 1.14 har også seilt imponerende og har passert svenskegrensen ved Hvaler. Båten ligger an til en sterk korrigert tid.

«Elanor» med Tor Hove og Kjell Inge Heiberg har også hatt er rask seilas fra Arendal, men spinnakeren blåste ut av skjøtehjørnet tidligere i natt.

Tidligere har J/109 «Blur» med Peter Gustavsson brutt løpet. En kneskade og 100 nm seilas fra Hankø etter seilasen med kuling imot, fristet ikke svenskene som satte kursen mot Gøteborg direkte. X-382 «Chamsin» har fått en sprekk i dekket like ved masten som står og slenger i dekksgjennomføringen og mannskapet som til da hadde seilt en fin seilas, valgte å stå av etter runding Persgrunnen og ha nå søkt havn i Havstensund.

De to fetterne Øyvind Vedeler og Karl Einar Jensen i «Blå» har seilt safe på hele etappen og hadde så vidt spinnakeren oppe en liten stund. Med spridd genoa 1 har det likevel gått raskt med hastigheter mellom 8 og 13 knop. 

- Om man mister en mann over bord så er man ille ute, for det er ikke lett å gjøre noe under slike forhold, sier Øyvind Vedeler til seilmagasinet.no

Powered by Labrador CMS