«Wolfpack» ned fra toppen, fikk tillegg for tjuvstart

Så ble det likevel hverken over all eller klasseseier til «Wolfpack». Tidstillegg etter tjuvstart satte båten ned til 2. plass i klassen.

Publisert

Straffen medfører også at «Wolfpack» går glipp av Færder Fruen, den evigvarende vandrepremien som går til til første båt i mål, uansett

klasse, i lengste løp. Vinner av vandrepremier kan imildertid ikke ha pådradd seg straff i seilasen. Færder Fruen går dermed til «Camilla», Ole Martin Vordahl som seilte i shorthanded klassen og ble båt nummer to i mål.

- Selv med nok en gang veldig god seiling klarte vi dessverre ikke å kopiere bedriften fra i fjor. Det viser seg at vi var over i starten og har dermed fått 2.5% tidstraff. Tjuvstart skal i følge regelene gi tap av minst en plassering og dette gir oss derfor åndre plass i klassen. Straffen utelukker oss også fra blant annet Line Honour og Over All seieren, som virket som var i boks da vi gikk i mål. Vi har bare oss selv å takke, men skal vi starte slik vi ønsker , er det en risiko for at det dukker opp en tjuvstart noen ganger, også når man minst ønsker det. Når den største skuffelsen har gitt seg, får vi ta med oss videre at vi seilte veldig godt, gikk riktig og fort på banen og fungerte veldig godt som lag. Dette tar vi med oss videre og vil styrke oss som lag, sier laget på sin facebookside.

The wolves will be back!