Wolfpack tok overall seieren

Wolfpack Racing Team vant FjordSailing Shetland Race Bergen-Lerwick med en margin på litt over 3 timer på korrigert tid. Etappen Ålesund-Lerwick ble vunnet av Sverre-Håkon Østraat i Elisabeth 4, en Bavaria 38CR.

Publisert

Her Jon Amtrups rapport:

- Vi hadde et flott lag med både erfarne storbåtseilere og ivrige unge seilere med oss, og alle pushet maksimalt hele tiden. Det er spesielt moro å kunne gi unge og lovende seilere muligheten til å forsøke seg på en ordentlig havseilas i en skikkelig regattabåt, sier Thomas Nilsson, skipper på Wolfpack, TP52.

 

Wolfpack Racing Team vant med over 3 timer på korrigert tid over all av de som startet fra Bergen. Den gamle 52 foteren til Kong Harald holdt en snittfart på rundt 10 knop hele veien i vind som lå på 15-22 knop etter at de fylte inn. De første seks timene ga lette vindforhold for alle.

 

De fem båtene som kom på plassene bak Wolfpack var veldig tett og var alle innenfor 47 minutter på korrigert tid. eXpense med skipper Bernt Ove Bessesen fra Lillesand Seilforening kom på andreplass, mens doublehanded laget Nigel Colley ogDavid Bowdler i Fasttrack VIII kom på tredje over all.

 

De syv båtene som startet fra Ålesund hadde en fantastisk medvindsseilas ned til Lerwick, og det ble Sverre-Håkon Østraat  og hans mannskap i Elisabeth 4, en Bavaria 38CR, som tok seieren. Det er første gang de deltar i Shetland Race.

 

-   Vi tok noen gode veivalg og lå lenge først i feltet. Til tross for at vi knakk spinnakerbommen og mistet et fall så hang vi veldig godt med. Alle om bord gjorde en fantastisk jobb, sier skipper Sverre-Håkon Østraat, Ålesund Seilforening.

 

Det blir ikke siste gang de er med i FjordSailing Shetland Race.

 

-   Dette var veldig moro, og nå har vi alt av sikkerhetsutstyr og kurs på stell så da må vi vel komme tilbake for å forsvare tittelen, smiler skipperen, som også tror at det blir langt flere båter på startstreken i Ålesund til neste år.

 

Du finner komplette resultatlister for FjordSailing Shetland Race  på hjemmesidene til regattaen:

 

 

Fredag er det premieutdeling, og søndag går startskuddet for regattaen tilbake til Bergen og Ålesund.

Powered by Labrador CMS