X-41 brukte helgen til trening

Mer enn 80 seilere  var samlet da X.41 klassen var samlet ved Oscarsborg til week-end trening.

Publisert

Lagene var samlet til teoretisk gjennomgang, praktisk tuning av en entype båt som  X-41 og trening på vannet i over seks timer daglig. Til å hjelpe seg hadde klassen hentet hjelp utenfra fra NSF sportssjef

Espen Guttormsen og Dan Pedersen.

I tillegg stilte Erik Kjærshøy fra X-Yachts i Danmark og Otto Backe i X-Yacht Norge samt Magnus Hedmark i Xpo Event stilte opp med support og teknisk utstyr til både treningsdag og søndagens ranking seilaser.

Oscarsborg og Drøbaksundet skulle vise alt denne helgen fra solskinn og regn med 0 til 40 knops vind fra alle kompassretninger. Det ble gjennomført et flott og profesjonelt opplegg med trener Espen Guttormsen som coac påh banen og terping på teknikk og båthåmdtering i mye vind lørdag.

Her så man båter med noen av landets beste storbåtseilere i Tem Lexington og Team Gran Seil, sistnevnte med Terje Wang og Peer Moberg som taktiker. Det var også flere av de mindre kjente lagene som gjorde sine saker bra i den sterke vinden, som laget til Jon Løkke & Co og det nyeste teamet, Team fam. T.C. Ludvigsen.

Dan Pedersen/Erik Kjærshøy gikk grundig til verks med  basistrimming og måling av spenning riggen. På vannet under treningen lørdag bidsto de med verdifulle råd om båthåndtering, teknikk og trim  for hver

enkelt båt. Vinden ble tidvis for sterk til at man kunne få god nok trening i Drøbaksund-trakten og trener Guttormsen trakk flåten inn i Sandspollen der det var flatt vann og noe lettere vind.

Timene på vannet ble oppsummert av coach teamene i auditoriet på Oscarsborg hvor det ble påpekt alle feil som ble gjort, med ros til de som mestret de store vinskiftene. Alle fikk nyttige tips.

Kvelden gikk med til en hyggeig seilermiddag og vanlig skryt på Borgen på Oscarsborg.

Søndagen var 2. ranking for X-41 klassen og alltid sporty Espen Guttormsen stilte opp som regattasjef og banemannskap. Det ble seilt 3 seilaser i svært vansklige forhold i Drøbaksundet, noe som skulle gi god trening for Færderseilasen.

Powered by Labrador CMS