Ynglingen OL klar

Til tross for at Ynglingjentene hadde sin dårligste dag på vannet under dette mesterskapet, sikret de seg OL plass og plass i medaljefinalen etter dagens seilaser.

Publisert

I dag ble det klart at den norske Ynglingen sikret Norge plass i årets OL i Beijing. Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen ligger nå som nummer fem under verdensmesterskapet i Miami, USA.  Dette mesterskapet er siste nasjonskvalifisering for Ynglingklassen til OL. Sundby og mannskapet har kjempet om fire resterende plasser til de olympiske leker.

 

Ynglingen har holdt seg godt innenfor dette i hele mesterskapet, og ligget blant de to første nasjonene hele veien. De siste dagene har de ligget aller først av de nasjonene som ikke har kvalifisert seg. Frankrike, Helles og Italia ble de neste nasjonene som ble klare for OL.

Jentene har til tider imponert med sin seiling, og de har med dette mesterskapet fått et internasjonalt gjennombrudd. Fra 13. plass i Grade 1 regattaen nylig, shar de gjort et solid hopp på listene. De ligger nå nummer fem og det er 16 poeng til tredje plass. I morgen den 15. februar seiles medaljefinalen, den siste seilasen i mesterskapet, der de ti beste båtene deltar. Sarah Ayton m/mannskap fra Storbritannia har allerede vunnet VM. Hun vant gull i OL i Athen i klassen, da som mannskap hos Shirley Roberttson.

- Målet var topp ti i sammendraget. Jentene har seilt med ekstremt lav risiko hele uka for å være trygg på å klare kvalifiseringen. Det har gitt bra uttelling under tøffe forhold. Syv av ti race har vært i mye vind. Jeg er kjempefornøyd. Jentene har trent 85 dager i Miami de siste fire månedene. Dette treningsgrunnlaget har gitt resultater. De er det laget som har kortest tid sammen i båten av samtlige båter, slik at vi har enda mer å gå på, sier en fornøyd trener Thomas Guttormsen.

Dagens seilaser viser imidlertid at jentene har litt å gå på når det blåser lite, slik man forventer det vil gjøre i Qingdao under OL.

Plasseringene 15, 12 og 23 var deres dårligste i regattaen, så her trenges mer trening i lettvind. Når OL plassen imidlertid er sikret kan jentene trene med skuldrene senket, og de burde ha nok tid til å forbedre seg i hele registeret.

Resultater før medaljefinalen som teller dobbelt:

1 Ayton, Sarah/Webb, Sarah/Wilson, Pippa GBR  25.00

2 Weir, Krystal/Gojnich, Karyn/Farrell, Angela AUS 56.00

3 Schuemann, Ulrike/Bleck, Julia/Hoepfner, Ute GER 61.00

4 Barkow, Sally/Howe, carrie/Capozzi, Debbie USA 71.00

5 Sundby, Siren/Fredriksen, Lise Birgitte/Koefoed, Alexandra NOR 77.00

6 Skudina, Ekaterina/Krutskikh, Diana/Ivanova, Natalia RUS 79.00

7 Anne-Claire/DEPLANQUE, Marion/PONSAR, Alice FRA 85.00

8 Lehtinen, Silja/Klemetz, Maria/Varesmaa, Livia FIN 87.00

9 Ferris, Sharon/Smeal, Raynor/Powrie, Olivia NZL 88.00

10 Robertson, Shirley/Lush, Annie/Macgregor, Lucy GBR 91.00

Powered by Labrador CMS