Zhik Skjæløy One Star

2017: Det var påmeldt 52 båter til Zhik Skjæløy OneStar i fjor. I år kan det bli flere.
2017: Det var påmeldt 52 båter til Zhik Skjæløy OneStar i fjor. I år kan det bli flere.

Soloregatta åpnet for påmelding

Zhik Skjæløy One Star er den store regattaen for enmanns seilas. Arrangøren vil senke listen for å delta.

Publisert Sist oppdatert

Shorthandseiling ble tidlig stort i Norge, men det er med to om bord som har vært mest populært. Det er det også i Sverige, men i Danmark har soloseiling tatt helt av. I løpet av få år har Silver Rudder blitt verdens største soloregatta, men opp mot 400 båter. Hadde ikke arrangøren satt ett tak, kunne regattaen blitt større enn Færderseilasen i antall båter.

Også i Norge har soloseiling vokst. For første gang var det egen klasse i HH Skagen Race for aleneseilere. Zhik Skjæløy One Star er årets store arrangement. I 2016 var det 33 båter, og i fjor var det 52. Det forventes enda flere på startstreken 8. september i år.

Dagsseilas

Mens Silver Rudder seiles rundt Fyn i slutten av september, og kan vare opp mot to døgn, når vinden uteblir, så er Zhik Skjæløy One Star en distanseseilas i Yttre Oslofjord med start på lørdag morgen, og målgang før solnedgang. Regattaen har start og mål ved Skjæløy Slipp, hvor det også er Kro og andre nødvendige fasiliteter.

Banene bestemmes fredag kveld. Værmeldingen vil bestemme hvor vi legger banen, slik at vi ivaretar sikkerheten for alle.

Med eller uten spinnaker

– Vi følger opp suksessen fra de seks siste årene og lager et tilbud som passer for alle, med eller uten erfaring. Vi har egen klasse for deg som ønsker å seile uten spinnaker. Det er ikke krav om ISAF sikkerhetskurs, fordi dette er en kategori 4 seilas. Men vi oppfordrer selvsagt alle til å ta sikkerheten på alvor, uttaler Simer Løvgren som er med å arrangerer regattaen.