Etappevinner 11th Hour Racing

Etappeseier til 11th Hour Racing skaper ny spenning i racet

«Holcim PRB» leder fremdeles the Ocean Race, men etter etappe fire skiller kun ett poeng de første tre båtene.

Publisert

«11th Hour Racing Team» vant etappe 4 av The Ocean Race, og ledet inn til hjembyen Newport, Rhode Island på en spektakulær vårettermiddag i New England. Avstanden til «Team Malizia» på 2. plass var kun 32 minutter etter at disse to båtene hadde skiftet om ledelsen og fulgt hverandre som skygger på hele etappen.

Team Holcim - PRB fortsatt i tet

Etter at Team Holcim-PRB måtte trekke seg fra etappen etter mastebrudd på dag fire, betyr det at disse tre lagene sammenlagt vil være innenfor ett poeng når den transatlantiske etappen til Aarhus starter søndag 21. mai. Resultater etter etappe fire: 1. «Holcim - PRB 19 p, 2. «11th Hour Racing» 18 p, 3. «Team Malizia» 18 p.

Smilende Enright

Hjemmefavoritten Charlie Enright, skipper på «11th Hour Racibg Team» strålte da han gikk i land, etter at laget hans holdt unna for «Team Malizia» i kampen om etappeseieren.

- Dette betyr så mye for oss alle, sa Enright. - Timing er alt, og å kunne få dette resultatet på denne etappen, føles det utrolig å komme til hjemmebasen vår i Newport. Alle på laget spilte en rolle og gjorde sin del. - Det føles så godt å se alle båtene på vannet og menneskene her på land som ønsker oss velkommen og dele dette med oss. Vi er takknemlige for støtten og er glade for at vi kunne vinne for dere alle.

Ingen enkel etappe

Det var ikke noen enkel etappe. I løpet av de 17 dagene det tok fra Itajaí Brasil, måtte lagene gjennom mange værsystemer, fra passatvindene på den sørlige halvkule, gjennom doldrums og inn i det nordlige Atlanterhavet. En storm bare to dager fra mål førte til vindkast på over 50 knop og brutal sjøgang, forhold som veteranen ombord reporter Amory Ross beskrev som skremmende.

- Dette var en flott etappe, sa Team Malizia-skipper Will Harris. - Det var tett, noe vi alltid liker, og det setter oss godt opp for etappene fremover."

Paul Meilhats Biotherm-mannskap seiler fortsatt og er ventet torsdag ettersom båten har havnet i lettere vind.