The Ocean Race

Finnavigering må til for å møte utfordringene mot Newport

Bikkjeslagsmål mot Newport

«11th Hour Racing Team» og «Team Malizia» kjemper intenst om å bli først i Newport R.I. onsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Kun 1.1 nautisk mil skiller «11th Hour Racing Team» og «Team Malizia» kl 2300 søndag og da er det sistnevnte som har størst fart, 2.1 knop mer. - Vi gjør alt vi kan for å komme foran dem, sier Malizia-skipper Will Harris. - Det har vært en intens kamp de siste seks dagene eller så - virkelig intens racing, sier han. - Vi er veldig motiverte for å fortsette å presse til siste slutt. Det er det dette løpet handler om noen ganger, bare å presse litt mer. Vi kommer til å gi det alt vi har for å slå dem til Newport.

Klar for utfordringen

Konkurrenten på «11th Hour Racing Team», Charlie Enright, er klar for utfordringen. - Som vi har sett de siste par dagene, skifter fordelen frem og tilbake veldig raskt. Det siste stykket til Newport ser veldig komplisert ut. Vi går mot vinden, det er mye press, og noe sirkulasjon i Golfstrømmen.

I mål onsdag morgen

ETA for det ledende paret er 0400 lokal tid i Newport onsdag morgen (0800 UTC). Men som Charlie indikerte, er det fortsatt en viss usikkerhet i modellene, noe som gjør valgene tilgjengelige for «Malizia» og «11th Hour Racing Team»særlig delikate og som kan slå ut i begge retninger.

Strategiske valg

Tidlig søndag ettermiddag gjorde «11th Hour Racing Team» et slag mot vest, et taktisk grep for å plassere båten bedre for været som skulle komme, selv om det betydde å seile litt sør for vest, og ville koste mil mot Newport. Da den amerikanske båten krysset bare én nautisk mil foran «Team Malizia», valgte Harris å følge amerikanerne. Kampen om teten kunne ikke vært jevnere.

Lite vind for «Biotherm»

Omtrent åtte timer bak det ledende paret fortsetter «Biotherm» å kjempe gjennom litt lettere vær. - Vi har bare ikke mye vind, sa Alan Roberts da han stakk hodet på dekk og så et glassaktig hav rundt seg. - Vi har akkurat passert en liten front og nå har vi ganske svak vind. Vi må inn i nordvestlig bris for å fortsette å bevege oss, men det er ganske vanskelig.

Fødselsdagsfeiring med kake og stearinlys

Ombord på «GUYOT environnement - Team Europe», feiret Seb Simon fødselsdagen sin, komplett med stearinlys og kake og telefoner hjem. De har tatt inn over 50 nautiske mil på «Biotherm» i løpet av de siste 24 timene. På 2300 UTC-oppdateringen var GUYOT-teamet 69 nautiske mil bak.

Oppdatert posisjon kl 2300 søndag.

Holcim-PRB i rute

«Holcim PRB» er på vei fra Rio med lasteskip til Newport, mens masten kommer sjøveien fra Europa. Om alt går etter planen vil Kevin Escoffier og laget være klar til start på etappen til Aarhus som starter 21. mai. Dersom «Team Malizia» vinner etappen til Newport vil laget dele ledelsen med «Holcim.PRB». Vinner «11th hour Racing» vil «Holcim-PRB» ha en ett poengs ledese på disse foran starten til Aarhus.

Leaderboard