120 slåss om 75 plasser i Mini Transat
120 slåss om 75 plasser i Mini Transat

120 slåss om 75 plasser i Mini Transat

Da påmledngslistene til neste års mini Transat regatta fra La Rochelle til Bahia ble lagt ut på Parismessen nylig hadde arrangøre allerede mottatt forespørsler fra 120 deltakere fra 20 nasjoner. 20 av dem er damer

Publisert

30 år etter den første regattaen starter den 16 utgaven av Transat 6,50 Charente-Maritime/Bahia (the Mini Transat) fra Fort Boyard, La Rochelle søndag 16 september 2007.

Alle de store i soloseilingens historie, som  Ellen McArthur, Isabelle Autissier, Catherine Chabaud, Yves Parlier, Jean-Luc Van Den Heede, Michel Desjoyaux, Loïck og Bruno Peyron, Yvan og Laurent Bourgnon, Roland Jourdain, Sébastien Josse, Thomas Coville, Lionel Lemonchois, Halvard Mabire, etc. har deltatt i denne seilasen som for manges vedkommende var deres gjennombrudd i profesjonell offshore seiling.

Den første etappen i regattaen går til Funchal, Madeira og er på 1100 nm mens den andre som vil ta seilerne gjennom det atlantiske stillebeltet er på hele 3100 nm.

For å komme i  betraktning for å delta i Mini Transat må deltakerne gjennom en hard kvalifisering som består av en langdistanseseilas og flere kvalifiseringsregattaer.  Regattaen deles inn i to klasser, en for prototyper og en for serieproduserte båter. 

Om det blir norske båter med til neste år er vel tvilsomt. Den som ligger best an i løypa er Ståle Jordan som allerede har deltatt i en av kvalifiseringsseilasene, mens Karl Otto Book første tar sikte på 2009 regattaen. Forutsatt at han får konkurranse 3-5 andre mini 6.5 kommer Book til å delta i neste sommers  1000 nm regatta fra Nederland til Shetland og det ryktes at et par norske og 3-4 båter fra Holland ofg Belgia kommer til å delta.

Powered by Labrador CMS