Sydney-Hobart Race

Tapte rekord og line honours i protestrommet

Mannskapet på «Wild Oats XI» var først i mål, men tok seiersfesten for tidlig.

Publisert Sist oppdatert

Familien Oatleys «Wild Oats XI» lå an til å ta sin tredje rekord og niende line honours i årets Sydney-Hobart Race, en seiersrekke ingen tidligere har klart i den klassiste regattaen som startet 2. juledag i Sydney og som regnes blant verdens tøffeste havseilaser. «Wild Oats XI» brukte en dag, 8 timer, 48 minutter og 20 sekunder på turen til Hobart på Tasmania og slo dermed den gamle rekorden med fire timer og 42 minutter. 

Kortvarig glede

Gleden over den nye rekorden skulle imidlertid ikke vare lenge. En tidsstraff som følge av protest fra konkurrenten «LDV Comanche» etter et litt for tett leslag av «Wild Oats XI» på veien ut fra Sydney, ga seier og rekord til førstnevnte som dermed har den nye rekorden på en dag, ni timer, 15 minutter og 24 sekunder. Dermed var det »LDV Comancde» som stakk av med J.H. Illingworth Trophy og den tradisjonelle Rolex klokken til vinneren. 

Vinnerne av årets Sydney Hobart Race
Vinnerne av årets Sydney Hobart Race

Måtte vike

«LDV Comanche eier, Jim Cooney, ville naturig nok ha ønsket at regattaen skulle vært avgjort på vannet, men var likevel storfornøyd seieren. For dem som fulgte starten på seilasen på video var det neppe tvil om at «Wild Oats XI» slo for tett på «LDV Comanche» som måtte vike for å unngå kollisjon.