SESONGEN 2018

I ÅLESUND: 2.4 mR-seilerne åpner NM-sesongen på fjorden utenfor Ålesund.

2.4 mR-seilerne åpner NM-sesongen

NM-sesongen starter rekordtidlig i år. Allerede 2. juni starter oppgjørene om NM-medaljene, og det skjer i Ålesund. Der møtes 2.4 mR-seilerne.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er optimistiske og håper på oppimot 30 deltagere i år, sier lederen av arrangementskomiteen, Peter L. Larsen i Ålesunds Seilforening. 

Han forteller at NM-et i år er åpent for utenlandsk deltagelse, i og med at den internasjonale serien International Arctic Cup inngår som en del av mesterskapet.

– Det tror vi blant annetinnebærer at noen svenske deltagere vil ta veien hit til Ålesund, sier Larsen.

Tittelforsvarer i klassen er Trond Sverre Førde fra Bærum. Han er en av 10 foreløpig påmeldte seilere.

Ålesunds Seilforening arrangerte VM for klassen i 2011, og årets NM vil foregå på de samme banene. 

– Primært vil vi seile syd for byen på Borgundfjordenfjorden, men blir det nordavind og vanskelige forhold, vil vi nok slepe deltagerne ut på Valderhaugfjorden, sier Larsen.

Han forteller også at de vil satse på et tett og kompakt mesterskap der de vil forsøke å holde deltagerne samlet under hele mesterskapet ved at de bor og spiser i nærheten av hverandre. 

– Og så blir det selvfølgelig seilerfest om lørdagen, understreker Larsen.

Ålesunds Seilforening har selv 10–12 stk  2.4 mR i sin flåte, og foreningen eier selv en båt som er til utlån til medlemmene.

Melges 24 neste ut i Kristiansand

De neste norgesmestrene som skal kåres i 2018 – etter at 2.4 mR-seilerne har fått sine medaljer i Ålesund – er i Melges 24-klassen. NM-et går i Kristiansand helgen etter, og det vil være rekordtidlig også for denne klassen. Mesterskapet vil også ha status som nordisk mesterskap, hvilket betyr at det også til Christianssand vil komme seilere fra andre skandinaviske land – noe deltagerlisten allerede vitner om. Den teller per i dag 16 båter - hvorav to er svenske og en er dansk.

deltagerlisten står også tittelforsvarerne Peder Jahre (Tønsberg), Ane R. Gundersen (KNS), Sivert Denneche (KNS) og Marius Falch Orvin (Fredrikstad). De har vunnet NM-gull fire år på rad, og listen over seilere som gjerne vil ha slutt på denne seiersrekken er lang – og sterk. Å vinne NM fire år på rad i Melges 24-klassen som tiltrekker seg så mange gode seilere, er en prestasjon for historiebøkene.

Knarr i Bergen

Neste NM på listen er for Knarr, og det foregår i Bergen fra 16. juni. For Knarr-klassen er ikke et tidlig NM noe nytt; i de siste årene har de vært først ute blant NM-ene, men ikke i år. Mesterskapet går annet hvert år på Øst- og Vestlandet. 

Bergens Seilforening har en stor Knarr-klasse, og ikke minst har også denne foreningen og klassen en imponerende mesterskapsseiler i Johan G. Hvide, som har vunnet de tre siste NM-ene og tatt gull i ni av de 12 siste norgesmesterskapene i Knarr-klassen! 

Med seg i 2017 hadde han Geir Bjarne Myre (Bergens) og Audun Haldorsen (Skøyen) – og de tre vil dermed spille rollen som tittelforsvarere.

Flere NM er det ikke før St. Hans – resten følger etter årets store sommerfest. Du finner hele NM-listen her.