Seilmagasinets helgeportrett

Ung og Lovende

Mathias Berthet er kanskje den mest lovende seileren vi har sett på flere tiår. Nå satster han og makkeren Alexander Penty på OL i Marseilles

Publisert Sist oppdatert

Med fransk verdensmester til far og mor som har representert Norge i OL, er det kanske ikke så rart at unge Mathias Berthet satser på en karriere i seiling. Men han vil ikke ofre skole og utdanning og mener han kan kjøre fullverdig parallelle løp.

Etter en oppsiktsvekkende karriere i Optimistjolle med sølv og bronse i VM gikk Mathias over i 29er for tre år siden der han fikk med seg den like gamle Alexander Franks-Penty. De to har nå to gull i ungdoms VM i seiling, men er aktve langrennsløpere om vinteren.

Frem til VM var laget ubeseiret denne sesongen, og etter å ha vunnet kvalifiseringen buttet det litt mot i gullfinalen der de endte på 7.plass.

Kommende uke stiller Mathias og Alexander til start i EM for 29ere der de møter 209 konkurrenter på Gardasjøen i Italia. Det blir det siste store mesterskapet i 29er. Deretter blir det 49er for de to KNS seilerne som har OL i 2024 som mål.

Mathias er ukens lørdagsportrett i samtae med Mikkel Thommessen.

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty i fint driv på sløren