2STAR: Stian Tønnesen og Anders Dalsegg Strand er med å arrangerer 2Star til sommeren.

Vil tilpasse 2Star Offshore-OL

Fredrikstad Seilforening legger siste finpuss på sommerens 2Star og mener regattaen er ideell for seilere som tenker OL 2024.

Publisert Sist oppdatert
OL: Seascape 27 er en båttype som bør være riktig for dem som vil satse på OL 2024.

– Vi vil gjerne ha egen klasse for seilere som satser mot Mixed Two Person Keelboat Offshore Event til OL i Paris 2024, men har så langt ikke merket noen stor interesse, sier Anders Dalsegg Strand som er styremedlem i seilforeningen, og medansvarlig for den viktige shorthandedregattaen.

Regattasjef John Hatch har planer om å seile selv i år, så da må Stian Tønnesen og Anders Dalsegg Strand bidra fra land.

Må tilpasses

– Vi har forholdene, og kunnskapene til å legge til rette for en regatta som passer det nye OL-formatet, men må nok legge en lengre bane, forteller arrangøren. Regattaen i OL skal seiles i en havseiler mellom 6 til 10 meter, og på en bane med to netter på havet. Lengden på banen skal justeres slik at båtene går i mål etter to netters seilas.

– Vi vet lite om hvordan en slik regatta skal bli arrangert, og hva slags krav som stilles, om søker informasjon om dette, sier Strand.

Strand mener at båtene i klassemiljøet i Norge er for store for OL, og håper at flere mindre båter vil dukke opp i årene fremover. Stand håper også på at OL 2024 også vil motivere en ny yngre generasjon til miljøet.

Fast bane

– Det blir noen justeringer i år. Vi vil seile på en fast bane, og det blir ingen pitstop. Mer om årets høydepunkt i shorthandedmiljøet vil komme snart.

TØFT: 2Star er kjent for tøffe forhold, her fra 2018.