36 timer uten storseil

Wouter Verbraak og Andy Meiklejohn er forfulgt av uhell i Barcelona World Race. Storseilet har vært nede i 36 timer for reparasjoner, men er ennå ikke fullt brukbart.

Publisert

Det har rast på med nautiske mil i avstand mellom de to ledende båtene, «Virbac-Paprec3» og «Foncia» som fremdeles nyter gått av lavtrykket som følger båtene østover, og resten av feltet. Med 18-20 knops fart gjennom vannet drar de to stadig fra båtene bak som fremdeles er hindret av høytrykket rundt St.Helena.

For de to ledende båten som bare skilles ma 28 nm er det stadig full gass, og med litt hell vil de kunne følge lavvtrykket ennå et stykke og dermed bygge opp et enda større forsprang til konkurrentene de neste dagene. Slik det nå ser ut kan feltet være delt i tre der alle seiler under forskjellige værsystemer mot slutten av uken.

Jo lengre bak i feltet man ligger desto større har problemene vært, men som om ikke de meteorlogiske utfordringene skulle være nok, har våre venner i «Hugo Boss» slitt med et ødelagt storseil som de har hatt nede i 36 timer for å reparare. Fremdeles er ikke seilet i skikkelig stand, slik at mens man nå hadde håpet på forhold som passet den tyngre og høyere riggete båten bra, får de et større handicap å slite med inntil videre.

Powered by Labrador CMS