EM 49er og 49erFX

Marie Rønningen og Helene Næss.

OL-plassen er klar

Helene Næss og Marie Rønningen leder EM før siste dag. Mandagen avgjør om det blir medalje.

Publisert Sist oppdatert

Den lette vinden fortsetter å dominere mesterskapet i Vilamoura og Helene Næss og Marie Rønningen fortsetter den gode seilingen. Idag ble det 8, 3 og 7. plass og de norske jentene har nå åtte poeng å gå på i forhold til italienerne. Det spanske laget ligger 22 poeng bak. Etter planen skal det seiles en seilas mandag før medaljefinalen. EM medalje synes rimelig klar, men både Italia, Spania og Tyskland har en matematisk sjanse til å passere det norske laget. Næss sier til Seilmagasinet at presset er mindre nå enn da regattaen startet og at hun regner med å sove godt i natt. 

– I morgen er det bare å seile så godt vi vet vi kan, sier hun. Jentene har god erfaring i å gjøre det godt i Europamesterskap ettersom de har en gull og to sølv fra tidligere.

Satser mor 2028

Pia Dahl Andersen og Nora Edland ligger på 22. pass og må innse at OL drømmen er over for denne gangen, men så har det jo alltid vært Los Angeles 2028 som er det store målet for dem. De har hatt en strålende sesong og har tidvis også seilt godt i dette mesterskapet og trenger derfor ikke å henge med hodet.

Før morgendagens seilaser ligger Mathias Berthet og Clement Piquin på 16. plass. Det blir neppe medaljefinale på dem, men også de har seilt en god serie og Mathias tar med seg mye erfaring som kan komme laget med Jeppe Nilsen til gode.

Resultater