Marie Rønningen (t.v) og Helene Næss.

Første stikk til Tønsbergjentene

Helene Næss og Marie Rønningen med 3. og 4. plass i åpningen på EM i 49erFX.

Publisert Sist oppdatert

Det er én båt fra Norge som får seile 49erFX i OL til sommeren, men vi har to gode lag. Regattaen i Vilamoura vil avgjøre om vi sender rutinerte Helene Næss/Marie Rønningen fra Tønsberg eller unge Pia Dahl Andersen/Nora Edland fra KNS. 

Lette forhold

Den første EM dagen i Vilamoura bød på temmelig lette vindforhold, noe som erfaringsmessig passer Helene og Marie godt. De var derfor godt fremme i begge de to første seilasene. Trolig hadde det gått enda bedre i den andre seilasen, da jentene ledet helt til vinden døde på den siste lensen. Da det tok seg opp på slutten kom vinden aktenfra og den norske båten ble innhentet. 

Liker mer vind

Pia Dahl Andersen og Nora Edland hadde to 16. plasser og var rimelig fornøyd med seilingen, men dårlige starter gjorde det vanskelig å seile seg opp. Idag venter mer vind, 7 m/sek i følge yr. Det burde passe KNS-laget bedre. Italienske Jana GERMANI og Giorgia BERTUZZI vant begge seilasene. De vant også tune up regattaen før mesterskapet og er også kjent for å være gode når det blåser.

Resultater

Blant herrene i 49er ble det norsk-franske laget med Mathis Berthet og Clement Pequin nummer åtte i den ene seilasen som ble avviklet.

Resultater