EM gull og sølv til norske 49er seilere

EM for U23 ble en triumf for Norge

Publisert Sist oppdatert

Europamesterskapet for U23 i 49er og 49erFX som le avsluttet i Tsjekkia idag viste at det jobbes godt i den norske skiffseilermiljøet. Pia Dahl Andersen og Nora Edland var suverene i 49erFX og vant mesterskapet med 30 poengs margin til svenske Alice Moss som hadde Nora Edlands storesøster Maren på laget. Vinnerlaget, som også ble World Sailings juniomestere i 29er i 2018, hadde plasseringene 4, 9, 1, 4, 6, 3, 2, 2, 9, 3 og 7. De to satser nå for fullt mot Paris 2014, og vil kunne gi Helene Næss og Marie Rønningen god konkurranse i de neste årene.

Norske medaljevinnere i EM U23 i 49er og 49erFX

49er standard som er herrenes OL klasse, viste Mathias Berhet, som for anledningen seilte med Jostein Aker, at han også blir å regne med i seniorenes grand prix klasse. Med plasseringene 4, 13, 4, 48, 3, 10, 7, 8, 8 og 4 ble det en klar sølvmedalje, (Gull i U21) og enda bedre går det trolig for Berthet når han får sitt faste mannskap Alexander Franks-Penty tilbake i trapesen.