Miami World Cup

Ragna og Maia Agerup tok sølv i Miami

Sølv og fire finaleplasser

Ragna og Maia Agerup imponerte i Miami, og fikk følge av tre andre seilere i medaljefinalene

Publisert Sist oppdatert

Verdenscupregattaen i Miami ble avsluttet idag med medaljefinaler i Laserklassen og Finnjolle. 49erFX gjorde opp om medaljene lørdag.

Norsk sølv

Ragna og Maia Agerup hadde i realiteten ingen mulighet til å innhente den ledende tyske båten i gårsdagen medaljefinale. Sølvplassen var derimot temmelig trygg. De norske seilerne var med å prege medaljefinalen, men kullseilte rett før målgang og ende sist i seilasen. Det holdt imidlertid til en klar 2. plass sammenlagt og viser at jentene ikke har tatt skade av et lengre opphold fra 49eren. Begge søstrene går nå på amerikanskje universiteter der seiling er en viktig del av det sportslige tilbudet. I hele vinter har de deltatt i universitetsseilingen som stort sett har foregått i 420. Nå skal Oslojentene bygge opp formen til sesongen i Europa som kulminerer med World Sailing Championship i Aarhus i august.

Langt bak i finalene

De andre norske seilerne lyktes heller ikke spesielt godt i sine respektive medaljefinaler. Hermann Tomasgaard ble nummer 8 i Laser Radial og tok med det 10. plas sammenlagt. Line Flem Høst ble sist i sin finale og nummer 9 sammenlagt, mens Andefs Pedersen tok 8. plass sammenlagt i Finnjolle etter 10. plass i finalen.

Brettseilerne Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen ble henholdsvis 21 og 17 i sine klasser.