U23 VM 49erFX 2022: Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Verdensmestere!

De norske jentene leverte strålende seiling på avslutningsdagen og ble verdens beste jentelag U23 49erFX

Publisert Sist oppdatert

e49erFX-flåten hadde en dramatisk avslutning med fire kvinnelige FX-lag i jakten på seieren. Pia Dahl Andersen og Nora Edland vant dagen, og fikk 20 færre poeng enn alle konkurrentene for komfortabelt å vinne 49erFX mester tittelen. - Vi seilte bra i dag med gode starter og var raske og smarte derfra, så vi visste at vi hadde seieren også ute på vannet, sa Pia Dahl Andersen. Jentene har allerede seilt sammen i åtte år, gjennom hele ungdomstiden, og forlater Junior-flåten på topp.

Det har vært vanskelige og skiftende forhold på Comosjøen i mesterskapet, men mot slutten av regattaen tok vinden seg opp og det passet Pia Dahl Andersen og Nora Edland godt. Da klarte de også å matche det New Zealandske guttelaget som ellers har vært suverene. Ettersom49erFX er jenteklasse er det her mestertittelen deles ut, og her var altså det norske laget best. Jo mer det blåste desto mer hadde Pia og Nora flyt og trygghet.

Pia og Nora har nå fått betalt for den innsatsen de har lagt ned hittil i sesongen, og KNS- jentene satser nå ett hundre prosent som heltids seilere fremover. Programmet fremover er tett før de starter vintertreningen i Vilamoura der også EM skal arrangeres i 2023.

Mathias Berthet og hans australske mannskap Miles Davey avsluttet regattaen med 8. plass, noe som også var sluttplasseringen. Selv om deres resultater kom noe i skygge av jentenes, sto også disse for en sterk prestasjon der resultatet kanskje må sees i lys av at Mathias´ faste makker Jeppe Nilsen fremdeles ikke er frisk eller sykdom.

Ulabrand-sjefen Geir Dahl Andersen har vært jentenes lagleder i Italia.

Resulater