Fra Soling til foilende kjølbåt

Rune Jacobsen har tatt skrittet fra seilmaker og heltidsseiler til forretningsmann og promotor. Nå sentral i verdenscup for ungdom i foilende kjølbåt.

Publisert

Etter 10. plassen i Soling i OL 1992 måtte seilmakeren Rune Jacobsen ta en viktig beslutning. Skulle han fortsette som heltidsseiler eller skulle han skaffe seg en karriere i næringslivet. Han valgte det siste, utdannet seg til siviløkonom på BI og har gjort suksess i det internasjonale konsulentselskapet Boston Consulting Group.

Etter å ha vært borte fra seilsporten i flere år var han viktig i kulissene som rådgiver for Knut Frostad og Volvo Ocean Race. Senere, med to aktive barn som begge viste lovende takter i seiling, engasjerte han seg sterkt i etableringen av Waszp klassen i Norge og etter at han ble stasjonert i Hong Kong, har han vært sentral i etableringen av verdenscupen for ungdom i foileren 69F. Om dette og mer forteller han i samtale med Seilmagasinet.

Det norske laget i verdenscupen består av en rormann, en storseiltrimmer og en flight controller, henholdsvis Alexander Dahl Høgheim, Fredrikke Foss og Sivert With. Mathilde Robertstad er hjemmeværende reserve som flyr ned til Italia om noen skulle komme til skade. Alexander Ringstad er coach og team manager. Deltakelsen er finansiert av Xela Racing, Waszp Foiling Norway, NSF, Sandefjord Seilforening, Framnes Maritime Senter og Greentech som kommersiell partner. Det har også hatt god oppslutning på spleiselaget der flere privatpersoner har lagt midler på bordet.

Solingseileren Rune Jacobsen .

34 knop på kryss er rekorden for 69F