Avsluttet med drama

De norske seilerne sto for en solid innsats under VM for 8-metere på hjemmebane. For kong Harald fikk imidlertid mesterskapet en brå slutt.

Publisert Sist oppdatert

Årets VM for 8-metere som ble arrangert på Hankø 12.–.19. august fikk en dramatisk avslutning da to av båtene brakk masten i den friske vinden siste dag. Den ene av dem var kong Haralds «Sira». Mesterskapet hadde til da vært en alle tiders mønstring av klassiske regattabåter der det var konkurranse helt til det siste om hver eneste plassering. Med unntak av én moderne båt som var i en klasse for seg, viste de gamle 8-meterne at det er forbløffende liten fartsforskjell på dem. Det ga seilerne et morsomt og spennende mesterskap.

30 klassikere

De nesten 30 klassiske 8-meterne som stilte til VM på Hankø var ikke bare svært velseilte og velseilende regattabåter. Mange av dem fremsto også som skinnende møbler, et resultat av eiere som legger hjerte og lommebok i oppgradering og vedlikehold av disse uvanlig vakre og harmoniske båtene. De fleste var eldre enn seileren mange kom til Hankø for å feire, 80 år gamle kong Harald, som viste imponerende form i mesterskapet. Denne begivenheten ble for øvrig behørig market under regattaen ved overrekkelsen av seilernes kongegave, et flott maleri av «Sira» lagdav den svenske maleren Niklas Amundson. Bildet viser «Sira» i en tett regattasituasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS