Bikkjeslagsmål i Golden Globe

Kirsten Neuschäfer og Abhilash Tomy kjemper om seieren.

Publisert

Det er spennende dager for Kirsten Neuschäfer som kjemper en hard kamp mot Abhilash Tomy om å vinne årets Golden Globe regatta. I forrige uke hadde hun en ledelse på 300 nautiske mil som ble redusert til 50 og i dag er hun oppe i nær 100 nm. igjen. Det østlige alternativet hun valgte har gitt frustrerende lett vind og psykologiske traumer. Men i går var hun i frisk vind, og er nå på god fart mot Les Sables d’Olonne.

Kontrasten til Abhilash Tomys kursvalg er påfallende. Ved å velge en nærmere rute til Brasil, hadde han konsistent passatvind tidligere, slik at han kunne seile høyere og raskere i flere uker. Etter flere måneder med reparasjon/gjenoppbygging av utstyrsfeil og rasjonering av vann til mindre enn én liter om dagen, har han virkelig nytt seilingen, har god fart, mer tid til å slappe av og drikke rikelig med ferskvann.

Selv om Kirsten har vært fortvilet over utviklingen i det siste, er fighterevnen intet mindre enn spektakulær, siden hun alltid ser ut til å komme tilbake når ledelsen hennes virker tapt. For noen dager siden, etter 7 måneder og 27 000 nautiske mil, fikk hun et vindskift om natten i 8 timer, og pekte rett til Les Sables d'Olonne og vant dyrebare mil over Abhilash. I går, etter å ha tapt 40 mil daglig til Abhilash, kom hun endelig inn i friske jevn passatvind som ga ny fart og pekte høyere, og på den måten holdt Abhilash i sjakk. Men som det sies, det er ikke over før det er over.

Kirsten har 35 timer tilgode etter Tapio Lehtinens redningsoperasjon, Abhilash har 12 timer til gode for hans deltakelse i den samme redningsaksjonen på et tidligere tidspunkt. Det gir 23 timers fordel til Kirsten