Abu Dhabi forbereder seg til Volvo Ocean Race

Når seilerne kommer til Abu Dhabi våren 2012 vil de oppleve en vertsaby for seiling de tidligere ikke har sett maken til.

Publisert

I enhver profesjonell sport må arrangører og deltakere balansere kommersielle og sportslge hensyn. Det er realitetene når Volvo Ocean Race velger stopovers for jorden rundt regattaen og bakgrunnen for valget av havner i India og Kina i det forrige racet, og Abu Dhabi i dette.

Derfor nytter det ikke å surmule når årets utgave av Volvo Ocean Race ikke bare tar båtene opp langs østkysten av Afrika og inn i piratomådet utenfor Somalia, men også til den persiske gulf og Abu Dhabi, en til nå ukjent destinasjon for seilere. Å dømme etter presseoppslagene fra vertskapsbyen er det imidlertid mye som tyder på at opphodet i Abu Dhabi kan bli det mest overraskende og spektakulære. for ikke å si luksuriøse i regattaen.

Byen som satser stort på turisme og som bruker Volvo Ocean Race til promotering, skal bygge en helt ny havn med hoteller og infrastruktur, til å ta imot seilerne når de kommer tidlig i 2012. Abu Dhabi er imidlertid ingen nykommer når det gjelder å være verskap for internasjonal sport. Vi nevner i fleng, Abu Dhabi Grand Prix, European Tour-backed Abu Dhabi HSBC Golf Championship and Red Bull Air Race.

Nå vil byen vise seg frem som destinasjon for seilsport, for å vise at her finnes flotte muligheter både for tur- og regattaseiling.

Abu Dhabi stiller også med egen båt i Volvo Ocean Race.

Powered by Labrador CMS