«Admiral’s Cup» med Club Swan

Real Club Náutico de Palma arrangerer et mesterskap mellom nasjoner med entypebåter fra Swan, ala Admiral’s Cup.

Publisert Sist oppdatert
REGATTA: Club Swan 50 er en regattamaskin for en rik eier med proft mannskap.

The Nations Trophy Swan OD Challenge holdes fra 10. til 14. oktober i Palma på Mallorca. Her seiles det med Club Swan 42, Swan 45 og nye Club Swan 45.

Det er nå påmeldt 28 båter, men arrangøren forventer flere. Fordelingen av båter er 8 42-fotere, 10 45-fotere og 10 nye Club Swan 50. Arrangementet vil også være et VM for Swan 45, og europamesterskap for 42 og 50.

Ikke helt Admiral’s Cup enda

Ideen å seile tre ulike båtstørrelser på et nasjonslag er hentet fra Admiral’s Cup, en regatta som var enorm på 70 og 80-tallet, men døde ut på slutten av 90-tallet. I Admiral’s Cup måtte hver nasjon stille med tre båter av ulik størrelse, noe Real Club Náutico de Palma ikke tar så nøye.

Italia deltar med syv båter, og stiller i alle klasser.

Det seiles tre individuelle klasser. Beste nasjon blir kåret ved å ta laveste poeng overall. Poengene blir hentet fra nasjonens to beste båter fra de tre klassene. Disse to båtene må kan ikke være i samme klasse.

Mange land

Det er flest båter fra Italia med syv deltagere, fire båter fra Tyskland og Spania, tre båter fra Russland, England og Nederland, samt en båt fra Frankrike, Sverige, Belgia og Sveits. Fra Sveits stiller nordmannen Morten Kielland med en Club Swan 50. 

Kielland har etablert Mathilde Academy for å få med seg seilere som ønsker en proff seilkariære. 

LES: Stor interese for å seile på profflag

 

 

SWAN: Nasjonscupen er en premie basert på resultatene i 42, 45 og 50-fotsklassen.