Inneholder kjøpslenker

Fra Villa San Michele, nær toppen av Capri har man utsikt over fergehavna og Vesuv

Capri, mer enn den blå grotte

Øya syd for Napoli i Italia er en turistmagnet og et naturlig mål for seilere.

Publisert Sist oppdatert

Vi seilere er heldige som kan komme til øyer som ligger utenfor turistenes allfarvei. Ønsker du å seile i Middelhavet i sommer, kan du for eksempel utforske den klippekantede øya Capri, hvis hovedstad i fjellene nås med taubane fra havnen. Dens vakre grotter og øde bukter er kun tilgjengelig med båt. Eller eviggrønne Ischia , med sine hundrevis av varme kilder og pilegrimskirken Santa Maria del Soccorso. En annen veldig fin øy er Ponza med sine mange trygge og romslige ankerplasser og Ischia. Roma trenger ingen introduksjon, men husk det travle Napoli med Vesuv og begravet Pompeii egnet for en dagstur.

Du kan booke seilbåt i Italia her hos Yachting.com

Skal man seile til Capri er det ikke bare Den Blå Grotte som gjelder. Her er mye å se på land, først og fremst  Axel Munthes villa San Michele på Anacapri nær toppen av øya. Her fortelles historien om den svenske sosietetslegen som over mange år bygget seg en fantastisk bolig og som ble kjent for bestselgeren «Drømmen om San Michele». Her bodde han blant annet i 37 år sammen med kronprinsesse og senere dronning Victoria av Sverige. Hun var Munthes inngangsbillett til de høyere lag av Europas sosietet da han var ”livmedikus” for det svenske hoff og lege for flere andre kongelige. Veien opp til Anacapri er spektakulær, smal og svingete og kan forseres med buss eller spesialbygde taxier.

Mannskapet, Jan Petter Bredsdorff, Vilde Amble Sandaas, Aase Amble og Sølvi Godøy Bredsdorff

Halvveis opp fra havna ligger Capri med sine mange restauranter og luksusbutikker. Hit kan man ta stolheisen, men endeløse køer i hver ende virket ikke direkte som en oppmuntring til å velge denne reisemåten.

Også Boataround tilbyr et stort antall båter til leie i Italia

Den blå grotte

Den blå grotte (Grotta Azzurra) er en turistattraksjon som trekker mange til øya. Hit arrangeres turer med profesjonelle guider. Privatbåter slipper ikke inn i grotten som har en åpning som ligger delvis under vannflaten, De romerske keiserne som hadde villaer på øya brukte den blå grotte som sitt private bad. 

Unngå fergehavna

Kommer man med egen båt til Capri er den naturlige havna den nordlige delen av fergehavna. Her er båtplasser til leie og gode fasiliteter på land. Nedsiden er fergetrafikken som pågår uten stopp fra tidlig morgen til sent på kveld. Det skaper konstant swell og lydnvået er betydelig. Da er det bedre å finne en bøye i en av buktene på øyas sydside, der den er på det smaleste. Her kan man fortøye foran en av de mange restaurantene, flere av dem med fergeservice som tar deg rett til spisebordet.

Capri er må mange måter en perle, men i september er fremdeles trøkket av turister på topp, og lange køer i gatene og foran buss- og taxiholdeplasser må påregnes. Vannet holder badetemperaturer  på 25 grader pluss, og når ettermiddagsbrisen setter inn er det perfekte seileforhold. Neste mål kan være øyene Ischia eller Procida, om man da ikke legger kursen innover i Napolibukta til Sorrento, der Henrik Ibsen hadde bolig i flere år og herfra skal ha skrevet blant annet «Fruen fra Havet».

Her finner du over 2000 båter til utleie i Italia

Sirenene lokket

Amalfi var en mektig og berømt maritim republikk i middelalderen, bare for å bli ødelagt av et jordskjelv på 1300-tallet da det meste av byen falt i havet. Hele området er preget av fjell, sjarmerende natur og landsbyer bygget på klippene langs kysten. Det var i Amalfi-området, fra holmene I Galli, at sirenene lokket den mytiske Odyssevs til klippene med sin sang. Cilento-området er egentlig en enorm nasjonalpark, oversådd med dyreliv og ispedd historiske landsbyer hvor livet leves på gammeldags måte. Området tiltrekker seg svært få turister.

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av SEILmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker. Artikkelen er opprinnelig publisert høsten 2023, og er oppdatert med affiliatelenker i mars 2024.