Marina Coppola, Amalfi

Havnen du ikke får legge til selv

Marina Coppola er Amalfis eneste besøkshavn. Den består at to flytebrygger og kan betjene 20-30 båter alt avhengig av størrelsen. For å ligge her må du gi fra deg ansvaret. 

Publisert Sist oppdatert

 Her ligger 20 fots dagsturbåter side om side med yachter på 120 fot og større. Felles for dem alle er at det er marinasjefen selv, Giulio Coppola, som fører båtene innog ut av havna. Det gjelder store og små båter, seil og motor, en- og flerkrogsbåter, Giulio har full kontroll. Ingen får selv ta båtene sine i havn, uansett hvor gode skipperne er til å manøvrere sine båter..

Giulio Coppola i aksjon

Giulio er sirkusdirektøren og maestro. Han entrer de ankomne båtene noen hundre meter ute i bukta fra sin lille RIB og overtar kommandoen med den største selvfølgelighet. Herfra fører han hver båt i havn med ro og selvsikkerhet, gjerne med millimeter til båtene omkring. Han er ikke redd for å bruke motorkraften og med propeller og heftige rorutslag marøvrerer han båtene trygt til brygga med centimeterklaring til båtene ved siden av. 

Vel i gang spaserer maestroen i havn og overlater fortøyningen til havneguttene. Det besøkende båtmannskapet blir måpende sittende i cockpit, overveldet over med hvilken fart og presisjon operasjonen gjennomføres. 

Servicen i havna er også førsteklasses, men man bør bestille plass på +39 347 349 5280.  Marinaen har besøk av 6-700 båter årlig og sesongen strekker seg fra april til slutten av slutten av oktober. Da er en typisk arbeidsdag hverdager og helligdager fra 0700 til 2100. Han holder kona fornøyd med lang ferie i vinterhavåret.      

– Denne jobben kunne jeg ikka ha hatt hvis ikke jeg synes de var ekstremt moro å kjøre båt, sier Giulio. 

– Og så liker jeg alle menneskene som kommer på besøk, sier han..