Inneholder kjøpslenker

Seilklær for kald påskeseilas

Helly Hansen har utviklet seiltøy for vinteren. Det har vi fått god glede av.

Publisert Sist oppdatert

Meningen var å få testet Helly Hansens vinterkolleksjon under Vinterseilasen i februar, men vi ble forhindret på grunn av is. Da isen forsvant i mars, fikk vi satt seil. Vi har testet to produkter, et isolerende lag som skal brukes innenfor en skalljakke når det er tøft vær, og en ekstrem seiljakke som både isolerer, og beskytter.

Se utvalg seiljakker for menn hos Helly Hansen her

Se utvalg av seiljakker for damer hos Helly Hansen her

Stor, tung og komfortabel

Arctic Ocean H2FLOW™ Parka er som å ta på seg en værbeskyttet sovepose. Dette er en jakke du kan gjemme deg unna naturens nådeløse vær. Selv hetten er tykt isolert. Jakken er laget for havseilas, men også deilig å ta på seg over T-skjorta for å gå tur med hunden når det sludder og snør.

STOR: Arctic Ocean H2FLOW er varm og komfortabel, men du skal være glad i vinterseiling for å forsvare kjøpe av den kostbare jakka.
STOR: Arctic Ocean H2FLOW er varm og komfortabel, men du skal være glad i vinterseiling for å forsvare kjøpe av den kostbare jakka.

Isolasjonen på innsiden er laget i pølser, og ideen er å skape luft mellom lagene. Det gir økt isolasjonseffekt, samt bedre luftsirkulasjon. Jakken er også laget med resirkulerte materialer.

Vi har hverken blitt våt eller kald i løpet av vinteren, så lenge vi har brukt denne.

Ulempen med jakka er vekt og størrelse. Den trenger en hel egen bag, har i båt er det gjerne begrenset med stueplass.

Billig er den heller ikke. Du må ut med ni tusen kroner. Det er dyrt om det kun blir sporadiske vinterseilaser. Men lever du på sjøen hele sesongen, så sett den opp på ønskelisten. Du vil ikke bli skuffet.

DIGG: Ullforet skaper et tykt isolerende lag, og det fungerer fantastisk.
DIGG: Ullforet skaper et tykt isolerende lag, og det fungerer fantastisk.

Kul og komfortabel

Arctic Shelled Wool Pile fungerer bade som en selvstendig jakke, og kan brukes som et isolerende lag under en skalljakke. Jakka tåler duskregn eller litt snø, men ikke en real sjøsprøyt. Den har et beskyttende skall i polyester, og en tykk foring i ekte ull.

Ull har den gode egenskapen at det isolerer også når det er fuktig.

Den tykke ullfleecen skaper luft og distanse til plagget under, som reduserer fukt, og gir luft. Det fungerer fantastisk. Du blir ikke svett og klam om tempoet er høyt, men heller ikke kald når tempoet er lavt. Dette er en jakke som raskt kan bli en favoritt, og bli brukt både på land og til vanns.

Også denne jakken koster en del, 3 400 kroner, men blir også en jakke du neppe vil gi slipp på. Denne får du glede av på lands og til vanns.

Se mer seiltøy fra Helly Hansen her

FAVORITT: Arctic Shelled Wool Pile fra Helly Hansen er et svært allsidig jakke.
FAVORITT: Arctic Shelled Wool Pile fra Helly Hansen er et svært allsidig jakke.

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av SEILmagasinets redaksjon. Kommersielle lenker i artikkelen henviser til aktører som betaler for eventuelt salg gjennom artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten, også når vi lager saker med affiliatelenker.