ARC+: Marina Mindelo tilbyr flytebrygge, landstrøm, ferskvann, dusj, wc, båtutstyr og fagfolk innen motor, rigg og elektronikk.

Øyene der vinden aldri stilner

Kapp Verde består av ti bebodde øyer utenfor Afrikas vestkyst, men har bare en skikkelig yachthavn. Jan Kristian Karlsen ble så betatt av øygruppen, at han har sin seilbåt «Hera 1» stasjonert der.

Publisert Sist oppdatert

Kapp Verde markedsføres som «de nye Kanariøyene». Tross ulik kultur, utviklingsnivå, mindre turisme - og det faktum at Kapp Verde er Afrika og ikke en europeisk utpost, finnes det et visst grunnlag for sammenligningen.

Begge øygruppene tilhører Makaronesia, på gresk «de lykkelige øyene», som også inkluderer Madeira og Azorene. Kapp Verde er den sydligste av disse øygruppene og var gjennom århundrer et knutepunkt for den atlantiske slavehandelen. Kapp Verde betyr ’Det grønne forberg’, det vestligste punktet i Afrika. 320 nautiske mil rett øst ligger Dakar, Senegals hovedstad og nærmeste storby. Kulturen på øyene er også sterkt påvirket vestfra, fra Sør-Amerika og spesielt Brasil.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER