Ørjan Wollertsen med tilleggingskurs, Bergen 2010.
Åsgårdstrand 2010, øvelse med Simrad Færder.
Jeanneuaklubben med Alf Morten Granholt og formann Håkon Sølvsberg.
Kurs med Vigdis Vikne i Bergen 2010..

Sesongåpning på Oscarsborg og Hjellestad

Jeanneauklubben invitere medlemmer til vårtreff på Oscarsborg 20.-22. mai, med påfølgende treff på Hjellestad for vestlendingene helgen etter.

Publisert Sist oppdatert

SESONSTART: Er du blant dem som eier en Sun Odyssey inviteres du til å legge turen til Oscarsborg om to uker.

Årets første Jeanneautreff blir på Oscarsborg helgen 20.-22. mai. Her vil det bli en profesjonell gjennomgang av riggen til de deltakende båtene, og kurs om riktig vedlikehold. Videre satser klubben på seilkurs og en liten regatta på et uformelt nivå om søndagen. Jeanneauklubben har tidligere satt fokus på at spesielt kvinner bør få delta mer om bord, og et grunnleggende seilkurs er en videreføring av dette. Nytt av året er at også den svenske Jeanneauklubben er invitert i tillegg til den norske Najadklubben.

– Vi oppfordrer alle til å melde sin interesse, enten de kommer med egen båt eller ikke, sier  Håkon Sølvsberg, formann i Jeanneauklubben.

 

Kurs på Hjellestad 

Videre vil det bli et nytt treff for klubbens medlemmer på Vestlandet helgen 27-29. mai på Hjellestad. Her vil temaet å øke kunnskapene om seiling for alle om bord. Nautic Sailing vil holde et seilkurs for å bidra til at ikke skipperen er den eneste om bord som kan ta kommandoen.

– Miljøet på Vestlandet er veldig aktivt om dagen, og vi satser på stor oppslutning og god stemning.

 

For å dekke flest mulig av våre medlemmer, jobbes det også med et treff i Kristiansandsområdet i løpet av sesongen. Detaljer rundt dette vil komme på vår hjemmeside så fort det er klart. Det flytende programmet avsluttes med det årlige høsttreffet som i år holdes i Åsgårdstrand helgen 10.-11. september.

Praktiske høstkurs

Utover høsten og vinteren ser vi for oss et rikholdig tilbud med foredrag og kurskvelder, med motorkurs som første på programmet 14. september. Her vil det bli spesielt fokus på vinterkonservering, og Ivar Walberg stiller med egen motor for en praktisk tilnærming til temaet.

 

Nyttig på nett

Mange av klubbens medlemmer henter båt i utlandet om dagen, og nyttige tips og erfaringer herfra vil bli lagt ut fortløpende på hjemmesiden, som har  cirka 19.000 treff per uke.

– Her legges det stadig ut nye artikler av både allmenn interesse og mer spesifikt for eiere av Jeanneau-seilbåter. Våre medlemmer har tilgang til et lukket område på nettsiden hvor det legges ut enda mer varierte nyheter.

I sammenheng med dette, kan vi glede oss over et stadig økende antall medlemmer, så vi håper at alle eiere eller andre med interesse for Jeanneau melder seg inn i klubben for å få fullt utbytte av vårt tilbud, sier Sølvsberg.