Alt for jentene!

Marie Rønningen er ute med kutt i leggen – trener Peer Moberg ikler seg trapesbeltet.

Publisert

Christmas Race, Palamos, Spania

Helene Næss and Marie Rønningen satser mot OL i 49erFX. De er den eneste norske båten i årets juleregatta på Palamos, Spania. Peer Moberg er med som trener. Dette er Peers dramatiske beretning fra første dag:

– Nå er jeg med 49erFX jentene som satser mot OL i Rio. De har vært verdens mest uheldige her i Palamos første dag av regattaen. Etter et halvseilt andre race henger jentene bra med i toppen av feltet, før en stygg kollisjon med Singapore. Det ender med at gast, Marie, blir sendt til sykehuset med åpent kutt under kneet. Singapore klarer seg uten personskader men ender opp med et stort hull i skroget.

49erFK er vel strengt tatt en jenteklasse. Om Peer får dispensasjon til å stille opp, eller om han satser på tett barbering og et søtt smil er usikkert. Dette er hva han forteller videre:

– Marie måtte sy fire sting, så da er det tid for coach Moberg å steppe inn! Det er meldt bra med vind de neste dagene, så mine 94 halvtrente kilo skal komme bra med. Rormann Helene er smånervøs før morgendagen…

– Hva gjør man ikke for sine utøvere? Det er vel kanskje å strekke strikken litt langt i en såpass ekstrem båt! Det gjenstår å se om jeg er like hel etter de neste tre dagene på vannet.

Powered by Labrador CMS