FOLIER: NYYC American Magic har sjøsatt sin treningsbåt som blir en nedskalert utgave av hva som skal seiles i neste America's Cup.

American Magic sjøsatt treningsbåt

Her er båten for neste America's Cup i nedskalert versjon.

Publisert Sist oppdatert
DETALJER: Treningsbåten får en overraskende dekksløsning, og en kort og tykk mast.

New York Yacht Club ønsker pokalen tilbake, og utviklet en foilende enskrogsbåt for å teste ut ideer for 36. America’s Cup. Laget har kun lagt ut noen få bilder på Facebook, med kommentaren «The U.S. Challenger hits the water! A few America's Cup developments today in Rhode Island». Det er så lang annonsert fire lag for neste America’s Cup, America Magic er andre lag med treningsbåt. Engelske «Ineos» har seilt med sin 28-fots treningsbåt i hele sommer.  

Maksimal størrelse

Reglene setter begrensning på hva som kan bygges av treningsbåter med hensikt på å holde kostnadene nede. Det er en grense på 12 meter, og det virker som at New York Yacht Club har bygget sin treningsbåt så stor som mulig. Den er i hvert fall mye større og avansert enn båten til det enkelske laget. Treningsbåten til «Ineos» seiles kun av to mann.

Båten har en cockpit som gir assosiasjoner til 12 meterne på 70-tallet. Båten har baser hvor mannskapet sitter, og egen bås for rormannen. hensikten er nok å redusere luftmotstanden, noe som blir avgjørende for toppfarten. Utfordringen blir å bevege seg rundt på båten

Interessant rigg

Båtene i neste America’s Cup skal foile, så skrogformen er relativt uinteressant. Det meste vil handle om foiler, rigg og systemer. Selve styringen til foilene vil være entype, og bli levert til alle lag fra samme produsent, utviklet i New Zealand.

Den nye amerikanske båten er en kort og tjukk mast. Båtene har ikke tradisjonell vingmast, men skal ha dobbelt storseil som vil gi samme effekt. Masten blir derfor en hard fremre kant av en vinge.

Bildene viser også at New York Yacht Club samarbeider med Quantum om seil. Dette er ikke uventet for laget har alt startet å samarbeide med Quantum gjennom TP52 satsingen i Middelhavet.