Søk i arkivet

America's Cup«Defiant» sjøsatt og prøveseilt

Lørdag ble New York Yacht Clubs AC75 offisielt døpt og sjøsatt foran et entusiastisk publikum. Da hadde båten allerede vært prøveseilt i en uke.

JIBB: Den amerikanske båten
behersker alt flyvende manøvre.

JIBB: Den amerikanske båten behersker alt flyvende manøvre.

Etter cirka 76,000 arbeidstimer utført av produksjonsteamet og av American Magics landbaserte team, ble den første amerikanske AC75 offisielt døpt og sjøsatt lørdag morgen. Det vaar også den første av alle AC75 båter i fullt format

«Defiant» er den første foiling monohull bygget for America's Cup på vegne av New York Yacht Club i mer enn 16 år. Den har vært testet på Narragansett Bay tidligere i uken. «Defiant» er den første av NYYCs to båter.

«Defiant» er bygget i en spesialutviklet produksjonshall i Bristol, Rhode Island, der America's Cup båter har vært bygget siden Herreshoff Manufacturing Companys første cupforsvarer «Vigilant» ble sjøsatt i 1893.

American Magic vil fortsette treningen i Rhode Islands farvann utover høsten før hele teamet flytter til vinterbasen i Pensacola, Florida.

Les «American Magic» under seil

AC75: «Defiant» er de
første båten i den nye typen som skal brukes i
America's Cup, foilende enskrogsbåer.

AC75: «Defiant» er de første båten i den nye typen som skal brukes i America's Cup, foilende enskrogsbåer.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen