TRENING: Italia og New Zealand har fått verdifulle treningstimer denne uken, mens laget fra Storbritannia har holdt seg på land.

Emirates Team New Zealand imponerer

Utfordrere og forsvarer har malt krefter denne uken, men en båt er uteblitt.

Publisert Sist oppdatert
OL-Mester: Ben Ainslie har flere OL-medlajer med ser ut til å misslykkes med enda ett America's Cup-prosjekt.

Torsdag var det mye vind, opp mot 21 knop som er den øvre grense i America’s Cup. Bare Det italienske laget og laget fra New Zealand var ute og trente. Emirates Team New Zealand gjennomførte feilfritt, og seilte med en større fokk enn «Luna Rossa« fra Italia. Kommentarene fra New Zealand er at Emirates Team New Zealand er best trent, og virker sterkere, spesielt på kryss.

Storbritannia med utfordringer

Ben Ainslie og hans Ineos Team UK ble tauet inn på tirsdag før treningen startet, og var ikke på vannet på torsdag, og gikk dermed glipp av verdifull trening. På tirsdag hadde laget utfordringer med masten.

Ryktene sier også at «Britannia» til Ineos Team UK har seriøse fartsproblemer, og at satsingen på 120 millioner pund er mislykket.

Emirates Team New Zealand blir karakterisert som ekstremt rask.

Alvoret starter

Storbritannia møter USA og Italia 17 desember, og det kan bli grusomt. Første seilas blir mellom New Zealand og Italia, de antatt to sterkeste lagene. Kanskje 36. America’s Cup alt er avgjort.

UTFORDRINGER: «Britannia» ser rask ut på bilder, men skal etter ryktene ha store fartsproblemer.