Luna Rossa Prada Pirelli Team slo ut New York Yacht Club American Magic med fire strake seire
Luna Rossa Prada Pirelli Team slo ut New York Yacht Club American Magic med fire strake seire

Kan bli avgjort til helgen

Etter utsettelse på grunn av Covid19 utbrudd fortsetter finalene i Prada Cup lørdag.

Publisert

PRADA Cup-finalen gjenopptas lørdag 20. februar med første start kl. 0400 norsk tid. Luna Rossa Prada Pirelli og INEOS TEAM UK møtes for femte gang i finalen etter at LRPP har vunnet de fire første seilasene. Første teamet til å vinne syv seire går til selve America's Cup finalen mot Emirates Team New Zealand som starter 6. mars.

Store Covid19 begrensninger

Arrangøren har akseptert kravene fra folkehelsen og protokollene til den newzealandske regjeringen for å kunne fortsette med regattaen som har vært utsatt siden onsdag 17. februar. Kravene forutsetter blant annet begrensninger på land og på vannet med begrenset aktivitet i hospitality, avstengninger og avlysning av flere show. Videre vil banene B & C ikke bli brukt til seiling for å redusere sjansen for store offentlige samlinger på land. Likeledes vil det ikke tillates samlinger på mer enn 100 mennesker i America's Cup Race Village eller på offentlige tilskuerplasser rundt Auckland. Alle barer, restauranter og kafeer rundt Race Village kan imidlertid være åpne i tråd med helsedepartementets COVID19-nivå 2-retningslinjer.

Lett vind i vente

Værmeldingene for Auckland på New Zealand sier det blir lett vind med 4-5 m/sek både lørdag og søndag. Det kan bli skjebnesvangert for INEOS Team UK som har hatt problemer med å komme opp på foilene i lett vær. Selv i friskere vind har Luna Rossa Prada Pirelli vært klart best i denne finalen etter at britene var ubeseiret i seilasene som ledet opp til finalen. Det virker som rormannsduoen Jimmy Spithill og Fransesco Bruni på LRPP nå har funnet rytmen og at den uvanlige fordelingen med en rormann på hver side av båten fungerer godt. Spølrsmålet blir om de to siste OL mesterne i Finnjolle, Sir Ben Ainslie og Giles Scott har greid å finne frem et ekstra gear i pausen siden 7. februar.

America's Cup eksperten Tom Ehman har liten tro på INEOS Team UK:

https://www.newshub.co.nz/home/america-s-cup-2021/2021/02/america-s-cup-2021-sailing-veteran-tom-ehman-pessimistic-over-ineos-team-uk-turnaround.html