Overbevisende italienere

Leder Prada Cup finalen 2-0

Publisert Sist oppdatert

Sir Ben Ainslies INEOS Team UK fikk ikke noen optimal start på finaleseilasene i Prada Cup. Den tidligere ubeseirede britiske båten gikk på to nederlag i dagens seilaser i Auckland.

I den første seilasen blåste det ikke mer enn 8 knop i starten, og som fryktet hadde britene som tidligere har vist seg sårbare i lett vind, problemer med å komme opp på foilene. Innen de kom opp og fly hadde Luna Rossa Prada Pirelli stukket av, og det var var et spørsmål om hvor stort forspranget til italienerne vill bli dersom de klarte å unngå uhell underveis. Det klarte de, og ledelsen økte jevnt og trutt, uten at Ainslie & Co hadde noe å stille opp med. I mål var differansen 1.52 minutter i Italiensk favør. 1-0.

I dagens andre start hadde vinden frisknet til 16-17 knop og det var ventet av britene skulle bite bedre fra seg. Det gjorde de også etter en jevn start. Likevel var det italienerne ved Fransesco Bruni og James Spithill som traff den første vindkantringen, og de fikk fort et lite overtak på første kryss. Igjen tok italienerne godt vare på ledelsen. De gjorde ingen synlige feil og la ett sekund her og ett sekund der på forspranget. Seieren var i realiteten aldri truet og i må var differansen 26 sekunder.

Nå har Sir Ben & Co fått noe å tenke på, og det må være skremmende å vite at de nå er avskåret fra å gjøre endringer på båten i resten av regattaen.

De to seilasene kan rekapituleres her:

https://www.facebook.com/SailingIllustratedBlog/videos/721164818421817