AC9F: Den nye båten får et enklere foilesystem enn AC75. Denne båten har også en senterbord.

Egen båt for ungdoms AC

Syv nye båter i en ny klasse, «AC9F» bygges spesielt for egen cup.

Publisert Sist oppdatert

En egen klasse foiling monohulls, «AC9F» skal bygges for Youth America's Cup. I alt syv båter skal bygget og gjøres tilgjengelig for lagene som skal bestå av blandet mannskap, to menn og to kvinner mellom 18 og 24 år. Disse skal representere en seilforening, men minst tre av seilerne må være statsborgere i det land de representerer.

Første båt skal være klar i februar og trening i båtene kan starte utover våren. Den første fleet race regattaen finner sted i Kina i desember med eksakt tid og sted publisert i løpet av februar.

Inntil 20 lag kan kvalifisere for match seiling eliminering i Auckland i februar 2021, under Prada Cup. De ti beste lagene vil da kvalifisere til finalerunden 8-12 mars 2021, under selve America's Cup finalen.

De syv båtene vi tillate tre flights med to båter i hver samt en reserve båt. «AC9F» er designet og bygget av YDL Yachting Developments i Auckland, eid av formannen i Royal New Zealand Yacht Squadron, Ian Cook. RNZYS og Emirates Team New Zealand og deres partner China Sports Industry Group sørger for avviklingen av Youth America's Cup.

UNGDOM: Også de unge skal seile America's Cup. AC9F blir en 30 fots enskrogsbåt med mannskap til fire.