Jobber for norsk båt i America's Cup

En norsk båt i America's Cup er mulig, mener Petter Mørland Pedersen og Christian Løken. For første gang vil norske seilere ta opp kampen om verdens mest prestisjefulle sportstrofé. Og det med håp om å lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Mørland Pedersen og Løken er begge meritterte seilere. Pedersen med 4. plass fra OL og tallrike Norgesmesterskap. Løken med deltakelse i Knut Frostads «Academy» og med tilsvarende mange NM-titler. Nå ønsker de å utvikle seg videre, og samtidig bidra til å løfte norsk seilsport. For å få det til vil de ha med seg dedikerte seilere og bygge bro mellom seilsport på toppnivå og næringsliv. De er overbeviste om at det er mye å hente for begge parter, gjort riktig og satt i system.

Med NTNU på laget

Da protokollen for America’s Cup-seilasene i 2021 ble presentert i fjor høst fikk de norske seilene en a-ha opplevelse. Det slo dem at den nye AC75 kunne være midt i blinken for å synliggjøre norsk teknologi, som de visste lå langt fremme, og som ville være relevant i et America’s Cup prosjekt. Dermed besluttet de to seilerne seg for å saumfare det norske maritime miljøet for å få støtte til et tilsynelatende vilt, men på mange måter logisk prosjekt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS