VOR: Anders Lewander seilte med Aksel Magdahl på «Ericsson 3« under Volvo Ocean Race.
VOR: Anders Lewander seilte med Aksel Magdahl på «Ericsson 3« under Volvo Ocean Race.

Foredrag om hardvindseiling i Asker

Volvo Ocean Race-seileren Anders Lewander gir tips om seiling under utfordrende forhold.

Publisert Sist oppdatert
ASKER: Anders Lewander skal snakke om seiling i hardt vær 5. desember.
ASKER: Anders Lewander skal snakke om seiling i hardt vær 5. desember.

Foredraget har fått overskriften- Hardvindsseiling – vind, bølger og mentale utfordringer, og har en av nordens mest profilerte seilere som foredragsholder. Anders Lewander var kaptein på Ericson 3 i Volvo Ocean Race hvor han seilte sammen med Aksel Magdahl. 

– Anders Lewanderhar mye å bidra med vedrørende båt/seil, vind, bølger, men har også fokus på egne mentale forberedelser, forteller Audun Gjøstein i Asker Seilforening. 

Foredraget holder 5. desember på Oslofjordmuseet i Vollen. Det er et fellesarrangement i nye Stor-Asker, dvs. seilforeningene i Asker, Røyken og Hurum, med North som samarbeidspartner.

Mye på programmet

Storbåtgruppen i Asker Seilforening har et omfattende vinter og vårprogram med et foredrag hver måned.  Her er hva som er planlagt:

23. januar - Silverrudder/Pål Stiansen

Pål vant årets Silverrudder med ny banerekord i stor klasse i et forrykende vær 53 fullførende av 450 påmeldte. Sted: Tangen

(eventuelt med korte beretninger fra FastnetRace og Shetland Race – store opplevelser for glade amatørseilere i nære havområder)

20. februar - Rigg og spleisekurs/Didrik Godager,  Southern Cross Spars

spleisekurs (dynema) – øyespleis og soft-shackles – riggsjekk før neste sesong – hva bør jeg se etter … og hvordan sette riggen riktig                                

27. mars -  Mobil og nettbrett i seilbåt

Uante muligheter med nye funksjoner uten store investeringer –  Navigasjon –  Værmelding og gribfiler –  Værruting –   Apper for regatta; startprosedyrer – vindskift – laylines ….. mmm 

24. april - Lokal meteorologi og strøm i Indre Oslofjord/Sikkerhetom bord

Om bl.a. brann, sikkerhetsutstyr, sikkerhetsrutiner, trening