Norge ute av Gold Cup

2. plass i finaleseilasen holdt ikke for det norske laget i Star Sailors League Gold Cup.

Publisert Sist oppdatert

Svake resultater i de første seilasen ødela for de norske mulighetene til å gå videre i Start Sailors League Gold Cup, et nytt konsept i internasjonal regattaseiling. Da hjalp det ikke med en sterk avslutning der Anders Pedersen, Eivind Melleby tok en sterk 2. plass etter å ha slåss i teten gjennom hele seilasen. 

Manglende trening i båten

I Norges gruppe var Sveits som i likhet med Norge var direkte kvalifisert. Chile og Sør Afrika måtte gjennom tidligere kvalifiseringer, noe som ga dem en fordel av å kjenne båtene bedre en Norge som bare hadde én dag til å bli kjent i båten.

Sverige ute, Danmark med videre

Også Sverige ble slått ut i åttendels-finalen, mens Danmark er et av lagene som går videre til kvartfinalen sammen med blant andre Storbritannia, Australia, New Zealand, Brazil, Chile, Tyskland og Nederland.

SLÅTT: Det norske laget hadde få timer i båten før start.
Norges lag

Norges lag besto av Eivind Melleby, skipper og taktiker, Anders Pedersen, rormann og Jostein Aker, Jakob Undrum, Thomas Mathisen, Nora Edland, Stein Aage Blakstad, Helene Næss og Lars Horn Johannessen. 

Suksessfull nyskapning

56 nasjonslag har mobilisert sine beste seilere til denne nyskapningen som tegner til å bli en suksess, ikke minst på grunn av fremragende dekning med film og grafikk. Ambisjonene er skyhøye og regattaen er lansert som seilsportens svar på verdenscup i fotball. Sammenligningen er dratt så langt at seilerne er iført fotballdrakter og formatene består i puljer á fire lag der de to beste går videre til neste runde. Det norske laget var seedet basert på seilerne ranking på SSL rankingliste, og gikk direkte til 1/8 finalen der det altså sa stopp. 

Kvartfinaler

Mandag 27. november starter kvartfinalene med 16 land, fire land i fire grupper. To tal fra hver gruppe går videre. 2. desember starter semifinalen med åtte lag i to grupper. Finalen for regattaen på Gran Canary går 3. desember med de fire beste lagene. Alle seilasene sendes direkte på Youtube. 

.