49er seilerne Tomas Mathisen og Jeppe Nilsen med et stor norsk lag i Kiel

Landslaget i Kiel

En forsinket Kieler Woche starter torsdag med god norsk deltakelse

Publisert

Til tross for at 10 dagers karantene venter seilerne ved hjemkomsten er det en stor norske tropp som deltar i den utsatte Kieler Woche med start torsdag 10. september. Seilerne ankom Kiel først dagen før regattaen. Smittevernstiltakene er svært strenge i Kiel.

Regattaen vi gi er interessant pekepinn på hvordan de norske seilerne har trent i koronatiden og det knytter seg særlig interesse til hvordan våre OL seilere står internasjonalt. Først og fremst gjelder dette Line Flem Høst, med bronsemedalje fra VM i Laser Radial fra tidligere i år, Hermann Tomasgaard med 6. plass fra VM i Laser, topplagene i 49erFX og Finnjolle, Helene Næss/Marie Rønningen og Anders Pedersen. I tillegg deltar OL kandidatene i Nacra17 Nicolas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen, mens Tomas Mathisen denne gangen har med seg Jeppe Nilssen isteden for broren Mads som foretrekker å holde seg hjemme i disse koronatider.

Flere norske juniorseilere er på plass i Laserklassene, mens den allsidige Lars Johan Brodtkorb seiler OK jolle som har sitt EM i denne regattaen.

Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX

For flere av lagene er Kieler Woche starten på en hektisk høst. 49erFX laget har vært i KIel tidligere i september og skjerpet lokalkunnskapene og gleder seg nå til å møte de beste lagene fra NED, DAN, SWE, USA og GER. Helene og Marie planlegger å bli i Europas etter regattaen og fortsette seilingen i Tyskland eller Nederland. EM i Østerrike er ennå ikke bestemt, mange er skeptiske til å seile på en østerrisk innsjø i disse dager.