Anders Pedersen i Tokyo

OL går etter plan

Det sier IOCs Dick Pound

Publisert Sist oppdatert

Pound insisterer på at Tokyo 2020 vil bli arrangert som planlagt og at kun "Armageddon" kan sette en stopp for lekene.

Dick Pound, det lengst fungerende medlemmet av IOC, insisterer på at årets OL i Tokyo 2020 vil finne sted til tross for økende press for at arrangementet skal avlyses.

Lekene vi finne sted til tross for ny frykt fra lederen for en japansk legeforening om at lekene kan skape en ny belastning av COVID-19. Pound har understreket arrangørenes forpliktelse til å arrangere OL som svar på økende bekymring over koronaviruspandemien og økende krav om at lekene skal avlyses.

Den japanske avisen Asahi Shimbun som i en lederartikkel nylig oppfordrer statsminister Yoshihide Suga til å avbryte Tokyo 2020 ettersom den offentlige opposisjonen i Japan fortsetter å vokse. Deres bekymringer kommer da den japanske regjeringen ser ut til å utvide unntakstilstanden i en rekke fylker, inkludert Tokyo, på grunn av økende antall COVID-19-tilfeller.

Enorme kanselleringskostnader

Ifølge Kyodo News spådde et forskningsinstitutt at kanselleringen av OL og Paralympics ville koste Japan 1,81 billioner pund (11,73 milliarder pund / 16,57 milliarder dollar / 13,59 milliarder euro).

Pound har også snakket om sin tillit til COVID-19-mottiltakene som skal være på plass i regi av Tokyo 2020-arrangørene. - Jeg vet ikke hva problemet er annet enn at du har en velinformert, vitenskapelig gruppe i kontakt med folkehelsen, som sier at det ikke er noen trinnvis risiko å fortsette med lekene til japanerne, sa Pound til Standard. Sport.

- Folket som kommer for OL vil bli vaksinert, og vil ved ankomst bli satt i en boble og holdes i en boble til de drar hjem. Arrangørene har nå skiftet gir, og utenom Armageddon som vi ikke kan se eller forutse, er vi i rute, sier Dick Pound.

Den norske troppen

Den norske seilertroppen er klar og forbereder seg til OL som planlagt. Ved siden av deltakerne består den norske troppen av Sportsjef Rigo deNijs, trenerne Anton Garrote, Espen Guttormsen, Thomas Guttormsen og Lars Loennechen. Det er mulig presidenten Guro Steine blir med en NIF gruppe, men det er fortsatt svært usikkert.