Herman Tomasgaard

Tomasgaard og Høst sterkest i Kiel

Norsk ledelse og 4. plass i de to Laserklassene

De norske Lasserseilerne har benyttet tiden som har vært regattafri godt. Hermann Tomasgaard viser at samlingen på Hvasser med internasjonale toppseilere tidligere i sommer har vært en suksess, for etter fem seilaser i Kiel har han tatt ledelsen i det sterke Laserfeltet med 80 båter som er fordelt i to grupper. Tomasgaard har plasseringene 4, BFD, 1, 6, 1, 2 og holder med det førsteplassen så langt i regattaen.

Line Flem Høst

Line Flem Høst viser også seiling på høyt nivå, og med plasseringene 15, 10, 4, 2 og 18 som kan strykes ligger hun på 4. plass med pallplass i sikte. Verdensmesteren Anne Marie Rindom, DEN ligger på plassen foran med bare to poengs forsprang.

Anders Pedersen - OL klar og med fin fart i Kiel

Anders Pedersen har hatt en jevn serie i Finnjolle, med plasseringene 6, 6, 4, 6, 10, 7 og med det er han på 7. plass sammenlagt.

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i GM 2019 - Weymouth

Like godt går det ikke i de andre klassene der Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen ligger på 13. plass i Nacra17. De har plasseringene UFD, 7, 20, 8, 8, 11, 14. UFD fikk de for å ha vært i trekantområdet mellom startmerkene og første rundingsmerke i det siste minuttet før start. Det fører til automatisk disk uten protesthøring.

TALENTER: Helene Næss og Marie Rønningen 49er FX.

Helene Næss og Marie Rønningen ligger på 14. plass i 49er FX. Plasseringer trekkes ned av 17. plass som ikke kan strykes på grunn av en UFD i første seilas. Ellers har jentene seilt bra med plasseringene 2, 6, 4, 5, 8 og det er kort vei oppover på resultatlisten.

49ER: Mads Mathisen er erstatter med Jeppe Nilsen i Kiel.

Tomas Mathisen har med reserven Jeppe Nilsen til Kiel. Konkurransen i 49er klassen er tøff og guttene fikk en tøff start på regattaen. I den første seilasen utfordret de OL mesteren fra 2008 Jonas Warrer om å få den beste starten ved le merke. De var nær ved å lyktes, men Warrer vant den beste posisjonen og vant seilasen. Nordmennene ble liggende igjen, hektet fast i ankertauet til merkebåten og kom neste sist ut. De har nå plasseringene 20, 21, 14, 8, 7, 22